Popular Post HKS 27D 1.638 Posted November 5, 2020 Popular Post Share Posted November 5, 2020 Descrierea generală a situației comunităților din România În topicul de față voi face referire în principal la hostingul pentru jocurile multiplayer FPS (CS 1.6, CSGO), mai ales că în România aceste jocuri sunt foarte apreciate. În ultimii ani comunitățile de gaming orientate către shooterele multiplayer s-au găsit puse în situația unei alegeri: continuă cu servere de CS 1.6, sau adoptă o poziție nouă, aceea de a obține servere de CSGO. Trendul din ultimii ani bazat pe statisticile Gametracker.com a arătat o creștere a numărului de jucători pe serverele de CSGO și o scădere a numărului de jucători pe serverele CS 1.6. De asemenea, dezavantajul pe CS 1.6 în comparație cu CSGO-ul este faptul că trebuie să achiziționezi boost de la diverse persoane cu firme inexistente. Așadar, tot mai multe comunități s-au reorientat către serverele de CSGO. Problemele generale întâlnite în Hostingul românesc Există puține firme care s-au orientat către achiziționarea de servere dedicate cu specificații avansate. În principal, ceea ce contează pentru CSGO este procesorul (CPU). Cu cât este frecvența mai mare, cu atat serverul are o performanță mai bună, iar valoarea var (din net_graph) poziționată în dreapta (jos) va fi cât mai scăzută. Aplicația CSGO a fost gândită de developerii de la VALVE în felul următor: serverele de joc consumă doar dintr-un nucleu de procesor, care ar trebui să aibe o frecvență mare pentru a permite rularea fără framedrop-uri. Frecvența este relevantă atât la serverele de 64tick, cât și la 128tick. Așadar, CSGO este o aplicație de tip single-core. Ce procesoare sunt necesare în industria de game-hosting? Recomandarea pentru industria de game hosting bazată pe CSGO și alte tipuri de aplicații single-core este de a achiziționa procesoare cu frecvențe de peste 4GHz. Ambii producători (intel și AMD) au procesoare cu frecvențe înalte în gama lor de produse. Dacă frecvențele de bază sunt sub 4GHz, procesoarele pot primi prin boost linux în jur de 200-300MHz. Sau poate chiar mai mult. Depinde de tipul de procesor, anul fabricației, tehnologia utilizată + nanometrii etc. Cum a procedat comunitatea noastră? Ei bine, am trecut prin numeroase firme de hosting până când ne-am oprit la AMD Ryzen 3900X. Inițial am fost în OVH și am închiriat servere dedicate cu procesoare AMD Ryzen 3800X, dar ne-am mutat. Apoi am avut hosting de la BTS Telecom, dar nu aveam parte de auto-update și ne picau serverele și conexiunile MySQL, așa că ne-am mutat. Pe parcursul perioadei de probă în OVH și BTS Telecom, contactam diverși furnizori de servicii de hosting pentru colocare servere dedicate. Între timp, Dreamserver a decis să achiziționeze procesoare noi și într-un final ne-am mutat pe primul dedicat cu Ryzen din istoria Dreamserver SRL. Apoi ne-am configurat singuri serverele de CSGO pe linux. De ce am ales AMD Ryzen? De ce nu Intel? Ei bine, acesta este un subiect sensibil atât pentru fanii AMD, cât și pentru fanii Intel. Având în vedere evoluția acestor companii de-a lungul timpului și produsele finite din piață, am ales să mergem pe Ryzen. Atât tehnologia de fabricație (pe 7 nanometri), cât și ultimele dezvoltări în materie de hardware și software (pentru overclock CPU) ne-au convins să alegem AMD Ryzen. Intel realiza aceleași componente hardware de ani de zile, cu mici îmbunătățiri anuale/trimestriale/semestriale. În tot acest timp, AMD a făcut un real progres în industria tech, demonstrând că au investit cu adevărat în cercetare pentru evoluția tehnologică. 1 1 1 3 1 3 Link to post Share on other sites
Recommended Posts