Jump to content
Sign in to follow this  
kenzake

Fuchsia – noul sistem de operare dezvoltat de Google

Recommended Posts

kenzake    133
Excellent
kenzake

De ceva timp au început să circule zvonuri despre un nou sistem de operare creat de cei de la Google. Zilele astea au venit și confirmările: Fuchsia NU va avea la bază kernelul Linux (cum au celelalte 2 sisteme de operare de la Google – Android și Chrome OS) și va fi orientat în special spre dispozitivele cu putere mică (cum ar fi Raspeberry Pi), având în perspectivă deplina integrare cu Internet of Things (IoT).
fuchsia.png?resize=500%2C275
Fuchsia a optat pentru un kernel diferit de Linux, devenind astfel un sistem de operare lightweight, capabil să ruleze pe toate dispozitivele/echipamentele ce vor fi conectate la Internetul Lucrurilor – adică pe tot ceea ce ne înconjoară (telefoane, electrocasnice, televizoare, etc.) .
În loc de Linux, pentru noul sistem de operare Google a folosit Magenta (bazat pe LittleKernel), făcând noul sistem de operare potrivit atât pentru smartphone-uri, cât și pentru PC-uri.
Fuchsia este scris în Dart, limbaj de programare dezvoltat tot de Google, folosește Flutter ca interfață cu utilizatorul și Escher pentru randare, ceea ce sugerează că va suporta interfața Material Design.Fuchsia va suporta procesoare ARM de 32 și 64 de biți, dar și procesoare de 64 de biți pentru PC-uri. Travis Geiselbrecht, unul din dezvoltatorii de la Google care lucrează la Fuchsia, a dezvăluit că în curând noul sistem de operare va fi gata pentru Raspberry Pi 3.
Ce va urma?
Încă nu este clar ce va face Google cu noul Fuchsia în raport cu Android și Chrome OS. Se presupune că cele 2 vechi sisteme de operare vor fi înlocuite de cel nou (îmi vine greu să cred că, în afară de menținere, Android și Chrome OS vor mai pupa noi versiuni după lansarea Fuchsia). Deocamdată nu se cunosc foarte multe amănunte despre noul SO. Google descrie noul lor sistem de operare prin doar câteva cuvinte:

Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×