Jump to content

[General] Carti si recomandari

Recommended Posts

Posted (edited)

Ziua bună vă doresc!

Există persoane care mai citesc pe aici ? Are cineva vreo sugestie cu privire la o anumită carte care l-a ajutat și dorește să o transmită mai departe?

Dacă recomandările voastre sunt autentice și prezintă informație de calitate, vă voi oferi și eu în schimb niște manuale excepționale care vă pot schimba viața. ( fără glume, tâmpenii sau păreri care nu au legătură cu subiectul în cauză )

Recomandari personale:

Revolutia alimentara si sanatatea inimii- Dr Gheorghe Cerin

Neuroplasticitatea: Secretul longevitatii creierului - Leon Danaila

Inteligenta Materiei - Constantin Dulcan

Edited by GAMECORE
  • Like 2
Posted

I'm hereee!

Ultima mea carte citită, de fapt ultimele 3 cărți citite, fac parte din seria Eve de Anna Carey, care aparțin literaturii universale.

I

Cartea te atinge într-un mod diferit față de cum ți-ai imagina. Ideea nu este extrem de originală, s-au făcut zeci de filme sau cărți ce au ca subiect lumea de după sfârșitul lumii. Odată stabilită intriga, nici situațiile prin care trec personajele ar putea să nu pară extrem de surprinzătoare, este de așteptat ca acestea să fie nevoite să treacă peste o mulțime de obstacole. Dar cartea te face să te gândești la ce înseamnă de fapt fiecare lucru pe care îl citești. La cum ai reacționa tu dacă ai fi acolo. La ce semnificație are fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare acțiune. La cum e să trăiești mereu cu teamă, cu sentimentul că ești vânat, la cum e să nu ai nici o clipă de calm sau fericire completă. Sacrificiile pe care le fac o mulțime de personaje sunt înduioșătoare. Îți dai seama cât de mult s-ar putea schimba modul de gândire al oamenilor, cât de diferit ar putea să fie totul începând din orice clipă, cum un întreg sistem de valori și principii s-ar putea transforma în ceva total diferit. Și la cât de diferit poți ajunge să vezi deodată lucrurile sau să tratezi fiecare zi.

II
Mi-a plăcut că în acest volum se oferă mai multe detalii referitoare la viața de dinainte de dezastru, la modul în care molima s-a dezlănțuit, la posibilitățile de supraviețuire de după aceasta și la felul în care a ajuns să fie instaurat acest regim. Dacă primul volum, s-a axat în special pe prezent și pe acțiunile eroinei, în Sacrificiul autoarea oferă o imagine mai amplă a lumii pe care a creat-o, imagine ce se extinde atât în prezent, cât și în trecut.

III
Evoluția poveștii și cea a protagonistei se armonizează perfect. Pe măsură ce povestea devine tot mai complicată și cu mai multe implicații, Eve se maturizează, crește, se transformă într-o persoană cu capul pe umeri, responsabilă și conștientă de rolul pe care trebuie să îl joace.

Sper să ne strângem cât mai mulți cititori și aștept și eu recomandări, să auzim numai de bine!

• Like 1
Posted
On 11/22/2017 at 1:25 AM, ^insanity^ said:

I'm hereee!

Ultima mea carte citită, de fapt ultimele 3 cărți citite, fac parte din seria Eve de Anna Carey, care aparțin literaturii universale.

I

Cartea te atinge într-un mod diferit față de cum ți-ai imagina. Ideea nu este extrem de originală, s-au făcut zeci de filme sau cărți ce au ca subiect lumea de după sfârșitul lumii. Odată stabilită intriga, nici situațiile prin care trec personajele ar putea să nu pară extrem de surprinzătoare, este de așteptat ca acestea să fie nevoite să treacă peste o mulțime de obstacole. Dar cartea te face să te gândești la ce înseamnă de fapt fiecare lucru pe care îl citești. La cum ai reacționa tu dacă ai fi acolo. La ce semnificație are fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare acțiune. La cum e să trăiești mereu cu teamă, cu sentimentul că ești vânat, la cum e să nu ai nici o clipă de calm sau fericire completă. Sacrificiile pe care le fac o mulțime de personaje sunt înduioșătoare. Îți dai seama cât de mult s-ar putea schimba modul de gândire al oamenilor, cât de diferit ar putea să fie totul începând din orice clipă, cum un întreg sistem de valori și principii s-ar putea transforma în ceva total diferit. Și la cât de diferit poți ajunge să vezi deodată lucrurile sau să tratezi fiecare zi.

II
Mi-a plăcut că în acest volum se oferă mai multe detalii referitoare la viața de dinainte de dezastru, la modul în care molima s-a dezlănțuit, la posibilitățile de supraviețuire de după aceasta și la felul în care a ajuns să fie instaurat acest regim. Dacă primul volum, s-a axat în special pe prezent și pe acțiunile eroinei, în Sacrificiul autoarea oferă o imagine mai amplă a lumii pe care a creat-o, imagine ce se extinde atât în prezent, cât și în trecut.

III
Evoluția poveștii și cea a protagonistei se armonizează perfect. Pe măsură ce povestea devine tot mai complicată și cu mai multe implicații, Eve se maturizează, crește, se transformă într-o persoană cu capul pe umeri, responsabilă și conștientă de rolul pe care trebuie să îl joace.

Sper să ne strângem cât mai mulți cititori și aștept și eu recomandări, să auzim numai de bine!

Am  citit si eu primele doua volume din aceasta serie, chiar de curand . Dupa parerea mea sunt minunate si au avut un impact destul de mare asupra mea deoarece citindu-le m-am "pozitionat" in locul respectivei Eve si am vazut ,  mi-am imaginat viata ei si cat de greu este sa treci peste multele obstacole care vin peste tine de-a lungul anilor. 

O alta carte care se aseamana  cu aceasta este "Miss Peregrine" de Ranson Riggs. Este un roman al fanteziei intunecate ( o poti citi, desigur daca esti amator al fanteziei si iti plac povestile putin mai "creepy") . Aici este vorba de un baietel care traieste intr-o minciuna si intamplarea nefericita a unui accident il face sa aibe cateva dubii, unde  gaseste  indiciile pe care le urmeaza ( in general , poze) , ce il duc la un orfelinat abandonat pe o insula ciudata. In roman ne sunt prezentate si cateva poze ce ne fac pe noi sa ne imaginam si mai bine actiunea. 

*Tin sa mentionez ca sunt mare amatoare de romane politiste , fantastice si tot ce are legatura cu monstruleti :)) (Ex : "Academia Vampirilor " de Richelle Mead ) , dar, de asemena imi plac si romanele de dragoste si cele cu tenta educativa ( mai putine la numar  Ex : " De vorba cu mine insumi" de Prentice Mulford -> pe care inca nu am citit-o , dar urmeaza ).

• Like 1
  • 2 years later...
Posted

Ultima carte citită de mine a fost Radiografia unei mârșăvii judiciare scrisă de Traian Berbeceanu. Dacă vrei să ai parte de un roman polițist pe cinste, ți-o recomand cu mare trag! În carte se vorbește despre acțiunile ofițerilor subacoperire și este foarte interesantă din toate punctele de vedere. Mai multe nu îți spun, te las să o descoperi!

• 5 years later...
Posted (edited)

Actualizare first post din acest topic cu următoarele recomandari:

Revolutia alimentara si sanatatea inimii- Dr Gheorghe Cerin

Neuroplasticitatea: Secretul longevitatii creierului - Leon Danaila

Inteligenta Materiei - Constantin Dulcan

Edited by GAMECORE
  • Create New...