Jump to content

Build PCGarage Viking. Recomandare componente PC nou


Recommended Posts

gaming.thumb.jpg.e7c57e7cdbda4a72742d45e661707422.jpg

He𝓁𝓁o 𝒸o𝓂𝓂𝓊𝓃𝒾𝓉𝓎! Am și eu nevoie să-mi acordați câteva minute ca să mă ajutați cu niște sfaturi în ceea ce privește cumpărarea unui nou calculator. Cel actual nu îmi rulează anumite jocuri pe care mi le doresc să le rulez, astfel am hotărât să-mi achiziționez unul nou.

Ca să vă faceți o idee despre calculatorul actual și cam ce aș vrea în plus, vă voi lăsa un link mai jos cu sistemul pe care îl am acum.

 

Link Viking build - PCGarage

 

La început când l-am achiziționat, acum 1 an și ceva, îl voiam strict pentru CSGO. Arăta bine acest sistem DOAR pentru CSGO. După 1 an și ceva, jocul primind multe update-uri, în prezent nu îmi mai place deloc cum se mișcă.

Da, știu că am spus că îmi doresc să rulez și alte jocuri, dar un story time nu strică. 😅 

Bugetul meu se încadrează pe undeva la 5000 lei. În jurul acestei sume, dacă mă puteți ajuta cu niște componente sau un sistem, v-aș rămâne recunoscător. 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
HKS 27D
Quote

I3-9100F - SLAB

GTX 1650 4GB GDDR5 - SLAB

SURSĂ 500W - SLAB

 

Legat de Link-ul către PCG, nu se pune în QUOTE. O să-ți editez eu.

 

Revenind.

E super OK că ai postat pe forum. În felul ăsta poți primi feedback de la useri pentru a lua cea mai bună decizie.

 

Nu ștu în ce preț ai luat acel Viking, dar e mega slab pentru anul în care a fost făcut și pentru următorii ani. În 2021-2022 n-ai ce face cu el (Live-uri, CSGO Casual FPS HIGH constant, multitasking mediu spre hard). Au fost mai multe serii de BUILD-uri Viking pe PCGARAGE. Le știu pe majoritatea. Și da, nu mi-am ales nici măcar un BUILD de la ei.

 

PCGarage oferă (UNEORI) niște BUILD-uri super expensive pentru ceea ce fac. Și raportul preț-calitate e mereu mai bun dacă îl faci pe piese și pui în calculator ce ai tu nevoie. Îl cumperi pentru nevoile tale, nu pentru nevoi generale din piață.

 

Întotdeauna trebuie verificat siteul producătorului pentru a vedea diferențele de performanță și tabelele de comparații ale seriilor și ale plăcilor video/procesoarelor din aceeași serie. Și mai ai și YouTube la distanță de un TAP pe ecranul de la telefon pentru review și teste.

 

Eu nu mi-am luat 1080TI MSI 11GB 352-bit din România de pe eMag sau PCGarage. Am prferat Amazon UK. Norocul a fost că eram în UK în perioada aceea și am putut să o aduc pe avion în cutia originală etc. Dar ori așa, ori așa, tot nu luam din România. Era diferență de 1000 RON.

 

Am observat ulterior că au luat-o razna prețurile pentru plăcile video și prezentatorul de la PCG insistă că are cele mai bune prețuri din România și a comparat PCGarage și cu Amazon. Hai să discutăm pe caz concret: MSI-ul meu 1080TI costa în România 55-56 milioane lei vechi pe PCGarage, iar pe eMag mai scump cu 50-100 RON lejer. Aceeași placă video costa pe Amazon UK de la 700-800 de EURO în sus (în perioada când am cumpărat-o).

 

Concluzia e că în aproape 1000 EURO îți luai aceeași placă video la bani mai puțini din afara țării. Asta e realitatea nevăzută. Lălăiala asta de pe YouTube nu e fairplay mereu, după mine. Sunt momente în care oamenii au dreptate, dar piața face în așa fel încât să nu dureze foarte mult.

 

Îți recomand să-ți faci singur PC în funcție de nevoile tale. Dacă nu ști să-l asamblezi, cheamă un prieten IT-ist sau fă-l prin PCG. Deși eu îți recomand să ți-l facă cineva cunoscut. În toate orașele se găsesc oameni de genul. Și e altfel mulțumirea de tine când știi că ai contribuit și tu la asamblare. Fă PC-ul pe piese și strânge mai mulți bani să faci o investiție bună.

 

Ca sfat pentru PC nou:

  • Sursă CORSAIR 1000W cel puțin
  • Placă video nVidia seria 2000 sau 3000
  • Procesor Ryzen seria 5000
  • RAM DDR4 (dacă aștepți puțin, se lansează și DDR5 - că au amânat destul)
  • SSD M2 240GB cel puțin (Recomand Samsung EVO) pentru OS și 1-2 jocuri + HDD de 2TB SATA III (pentru restul jocurilor și fișiere personale)
  • Placă de bază: Recomand MSI, dar poți merge și pe alți producători precum Gigabyte, ASUS (foarte ok la FLAGSHIP-uri de motherboard-uri), dar atenție - ia o generație mai nouă cu sport și pentru PCI 4.0 și fii atent să suporte (cu sau fără Updateuri de BIOS) seria Ryzen 5000

 

Referitor la BUILD-ul tău actual: Ține-ți un joc sau două pe SSD. Nu te lua după ceilalți. La fel și cu Steam. Ține-l instalat tot pe SSD. Văd că ai M2 pe sistemul actual. Se vehiculează niște prostii pe Internet referitoare la jocuri care nu ar trebui luate în seamă. Să nu mai vorbesc că oamenii din comentarii de pe linkul dat de tine vorbesc de 60FPS în jocuri. 60FPS? La un monitor de 144Hz sau 240Hz nu poți avea pretenții. Să nu mai vorbesc că FPS-ul real al tău din CSGO stă sub valoarea de 144. Abia în unele zone din mapă mai crește până-n 200. Pe un competitive cu 32 de jucători (server csgo comunitar) e mediu.

 

Cât a costat BUILD-ul?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Utilizăm Cookies și Tehnologii similare. Continuarea navigării implică acceptarea Termenilor și Condițiilor. Terms of Use Privacy Policy