Jump to content

Calculator de gaming: Este timpul să cumperi? Lipsă de stocuri plăci video

Recommended Posts

Posted

construire-sistem-gaming-pc-lipsa-placa-video.jpg

PC Building. Calculatoarele pre-built

După cum știți, comunitatea FAIRSIDE ROMÂNIA recomandă să vă construiți singuri computerele în funcție de componentele dorite pentru un raport calitate-preț mai bun comparativ cu un PC pre-built. Ei bine, lucrurile se schimbă odată cu trecerea timpului. În prezent, această recomandare s-ar putea să nu mai fie atât de bună pentru GAMERII din comunitatea noastră.

Achiziționare PC de gaming în prezent

Dacă vă doriți o placă video (GPU) nouă, puteți să vă cumpărați de asemenea un PC Build deja construit. În cazul în care vă doriți să cumpărați o placă video puternică, s-ar putea să fie nevoie să luați o decizie pe care nu ați fi luat-o până acum.

Adevăratul inconvenient cu privire la lipsa de stocuri ale plăcilor video este faptul că cererea a depășit continuu oferta de-a lungul pandemiei de COVID-19. Chiar dacă lucrurile se liniștesc, cererea pentru plăci video este încă mare - nu doar pentru gameri, ci și pentru cei care minează monede crypto. În urmă cu o lună, echipa Nvidia a anunțat că lipsa de stocuri pentru placa video RTX 3080 nu este o problemă momentană și că se va extinde chiar și în anul 2022.

sistem-gaming-nvidia-geforce.jpg

Cum găsesc o placă video bună?

Dacă sunteți în căutare de Nvidia GeForce RTX 3070, veți vedea prețuri care se învârt în jurul sumelor de 1300USD - 1600USD. Aceste prețuri sunt cu până la 100-200% mai scumpe decât prețul original de 499USD. De asemenea, motoarele de căutare precum Google nu ajută în acest caz: afișează de obicei rezultate pentru Nvidia GeForce RTX 2080 în loc de Nvidia GeForce 3070.

Beneficiile unui PC de gaming pre-built

Momentul în care beneficiați de avantaje atunci când cumpărați un PC Build pre-built este ACUM. De ce? Pentru că lipsa de stocuri pentru plăcile video nu se termină prea curând.

Dacă doriți să aveți puterea unei plăci video noi, acesta ar putea fi momentul potrivit. Puteți obține o placă video nouă odată cu un PC Build. De ce? Pentru că prețurile pentru calculatoare de gaming (PC Build-uri) abia dacă depășesc prețul pentru o placă de video second-hand. Să mai vorbim de plăci video noi? Are sens?

S-ar putea să simțiți pierduți pentru că veți cumpăra un nou computer, iar sistemul actual pe care îl dețineți încă funcționează. De asemenea, dacă sunteți obișnuiți să vă construiți propriul PC de gaming, s-ar putea să considerați că sistemele de gaming pre-made nu sunt o alegere inspirată. Totuși, chiar dacă puteți să construiți un PC nou pentru mai puțini bani, ce placă video îi veți pune? Veți bântui internetul și veți aștepta degeaba până când prețurile stocurilor își vor reveni la normal?

pc-build-calculator-gaming-pre-built.jpg

Informații de reținut cu privire la articol

Acesta este singurul articol sau printre singurele articole scrise de mine până acum care prezintă un procentaj de traducere de peste 50% din articolul original de pe TOMSGUIDE, redactat de Henry T. Casey.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Starred 1
  • Maximum Rate 2
Posted

Un topic folositor!

• 2 months later...
Posted

Recent (acum 3 luni, in Mai)  mi-am facut chiar eu PC-ul dorit.

Am vrut un PC modest si decent care sa ma tina pentru urmatorii cativa ani. 

Cand sa cumpar piesele, gasesc tot ce am nevoie, mai putin placa grafica (RTX 3070). Placa grafica care normal o gaseam doar la 1.200+ Euro. Astazi o gasesc la 900+ Euro. Am decis sa cumpar orice placa grafica mai noua de GTX 1650 sau chiar GTX 1650 stiind cat de absurde sunt preturile. Ca noroc, am gasit o placa video GTX 1650 care era in stoc, asa ca am cumparat-o instant pentru ca stiam ca este proaspat adaugata in magazinul online si nu am timp de irosit. Restul placilor nu erau in stoc de fel. Am considerat sa cumpar un PC varza pre-built ce are RTX 3070 si sa vand tot PC-ul dupa ce schimbam curentul GTX 1650 cu RTX 3070, dar preturile unui PC pre-built cu RTX 3070 inca erau totalul componentelor la pretul pietei + taxa lor de asamblare si alte cele, deci am renuntat pana la urma la idea asta.

Ceea ce vreau sa zic este, da, daca doreste cineva o anumita placa video chiar acum si nu alta data, poate sa cumpere un PC pre-built la un pret total mai mare cu putin, dar daca doresc sa aibe grija de banii lor, le sugerez sa isi faca chiar ei PC-ul si sa se multumeasca cu ceva mai modest decat ceva ce o sa ruleze absolut orice in rezolutie 4K 120FPS+. Eu unul am fost surprins cat de multumit sunt si cu un GTX 1650 in loc de RTX 3070. Desi am sa trec la RTX 3070 instant in momentul in care gasesc unul la un pret mai rezonabil si apropiat de cel al producatorului si am sa vand GTX 1650 altcuiva.