HKS 27D Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 Informatii generale După cum ați observat, site-ul a suferit mici modificări și nu funcționa corespunzător începând de ieri după-amiază. Această situație este cauzată de mai multe motive pe care le voi descrie în acest topic. Înainte de a detalia lucrurile, trebuie să menționez ceva: Nu avem breșe de securitate. Anunțul de față este realizat pentru avertizarea utilizatorilor cu privire la site-urile de tip SCAM care copiază FAIRSIDE.RO. Ce s-a întâmplat de fapt? Unul dintre utilizatorii comunității a raportat existența unui website care arată identic cu FAIRSIDE.RO. Așadar, am investigat problema raportată. Investigația realizată de echipa administrativă a condus la dezactivarea platformei IPS, testarea mai multor căi de acces website și verificarea breșelor de securitate. Prin urmare, mulți dintre voi au observat imposibilitatea conectării pe forum deoarece era OFFLINE / DEZACTIVAT. Ce probleme am identificat? Domeniul fairside.xyz a utilizat un script (Website Scraper) pentru duplicare conținut din FAIRSIDE.RO. După cum puteți observa în poza de mai jos, domeniul fairside.xyz a început să fie indexat chiar și de Google. Poză informativă: Cum am rezolvat? Prin CloudFlare + DNSSEC + revizuire permisiuni din public_html + setări de securitate. Schimbare politică de Referrer: Referrer-Policy: strict-when-cross-origin. Restricționarea site-urilor care redau conținut de pe site (Embedded Content): X-Frame-Options: SAMEORIGIN. Multe alte optimizări pe partea de securitate care nu vor fi publicate aici. Există motive de îngrijorare? Nu. Nu există motive de îngrijorare pentru utilizatori. Scriptul de tip Content Scraper utilizat de fairside.xyz nu poate prelua fișierele de configurare și date de logare de la baza de date. fairside.xyz poate prelua doar pagina finală, redată de browser. Așadar, nu vă poate afecta nici pe voi, nici pe noi! Tot ce puteți să faceți în calitate de utilizatori este să evitați siteul fairside.xyz deoarece nu este deținut de FAIRSIDE ROMÂNIA. Întrebări importante Ar fi putut să obțină date de logare sau alte informații sensibile? Nu. Avem breșe de securitate? Nu. Au fost puse în pericol datele utilizatorilor? Nu. Am fi putut rezolva direct de la providerul de hosting? Da, doar că nu am mai așteptat să răspundă la tickete. Situația trebuia rezolvată imediat. Am fi putut rezolva fără să punem CloudFlare? Da, doar că am preferat CloudFlare deoarece are mai multe layere de protecție. Am fi putut rezolva și altfel? Sigur. Există numeroase metode de protecție împotriva acestui tip de amenințare. Nu ai nevoie de CloudFlare neapărat. Am luat măsuri pentru prevenția acestui tip de amenințare (Website Scraper)? Da. Pe lângă măsurile de prevenție adoptate de noi, am raportat domeniul fairside.xyz la Google, NameCheap și ICANN. Cine are acces la domeniul FAIRSIDE.RO și la hosting? O singură persoană. După cum am menționat în ACEST TOPIC: Baza de date MySQL, FTP-ul sau panoul de la hosting nu au fost atinse niciodată de vreo persoană străină. Concluzii Concluziile acestei postări sunt următoarele: Feriți-vă de site-uri de tip SCAM precum fairside.xyz. Pentru securitatea domeniului am introdus DNSSEC (Domain Name System Security Extensions). Mai multe informații: DNSSEC ICANN: https://www.icann.org/resources/pages/dnssec-what-is-it-why-important-2019-03-05-en Data Scraping: https://www.cloudflare.com/learning/bots/what-is-data-scraping/ Content Scraping: https://www.cloudflare.com/learning/bots/what-is-content-scraping/ Recomandări ⚠️ Singurul domeniu deținut de echipa administrativă este FAIRSIDE.RO! ⚠️ ⚠️ Feriți-vă de site-uri de tip SCAM care reprezintă FAIRSIDE.RO! ⚠️ ⚠️ Evitați fairside.xyz! Domeniul respectiv nu este administrat de noi. ⚠️ ⚠️ Nu administrăm fairside.xyz, fairside.com, fairside.info etc. ⚠️ WHOIS FAIRSIDE.RO Domain Name: fairside.ro Registered On: 2015-10-06 Registrar: ICI - Registrar Referral URL: http://www.rotld.ro DNSSEC: Active Domain Status: OK 3 2 1 2
Recommended Posts