HKS 27D Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 Plugin SourceMod CSGO: Scheduled events for Shop Pluginul Scheduled Events for Shop - GiveAway included se adresează serverelor de CSGO care au SourceMod. Există compatibilitate 100% cu serverele de CSGO Competitive sau Casual atât pe SourceMod 1.10, cât și pe SourceMod 1.11 dev. Dacă doriți să utilizați acest plugin vă recomand să scoateți dailycredits pentru că nu aveți nevoie de el. Menționez că pluginul rulează pe Shop Core by FrozDark (Fork by R1KO & White Wolf). Link GitHub: https://github.com/hlmod/Shop-Core Cred că vă pot face cu ușurință compatibilitate cu alte tipuri de Shop. Nu are timere și nu are chestii ciudate în cod - așa că puteți utiliza pluginul fără griji. Dacă dați credite prin intermediul altor modalități, vă pot face timere - dar nu recomand. Mai bine citiți mai jos detaliile să înțelegeți care-i treaba cu acest plugin. Ce face mai exact acest plugin de Shop? Ideea pentru acest plugin mi-a venit atunci când am observat că numeroase comunități din România fac evenimente. Am sesizat că trebuie să fie prezenți pe server adminii sau managerii. Mi-au apărut diverse mesaje de la alte comunități și observam tot timpul prezența adminilor pentru organizarea de evenimente asociate pluginului Shop, indiferent de versiunea utilizată. ➟ Nu sunt sigur dacă e necesar ca adminii să fie acolo, nu am verificat informația - dar nu mă privește oricum. Poate vă întrebați la ce bun un astfel de plugin dacă aveți deja alternative de pe HLMod. Dacă vreți alternative, descărcați alternativele și apăsați X la pagina web. Pluginul de față se bazează strict pe AUTOMATIZAREA SERVERELOR DE CSGO care aparțin comunității FAIRSIDE.RO și nu numai. Și alte comunități îl pot obține. Pe scurt, Scheduled events for Shop vă scapă complet de griji pentru organizarea de evenimente. Face și GiveAway singur. Dacă ești manager de server și vrei evenimente automate, programate să ruleze într-o zi anume pe săptămână (sau chiar în mai multe zile) - acesta e pluginul potrivit pentru tine ✓. Realist vorbind, chiar face toată treaba Managerilor și adminilor de pe server referitor la anunțarea evenimentelor și împărțirea creditelor. Dă anunțuri singur, dă mesaje pe chat în ziua cu pricina, dă mesaje pe forward-ul PrintHintTextToAll și așa mai departe. Mai face lucruri suplimentare pe care nu le voi comunica în acest topic. Nu e nevoie de intervenția ta ca Manager în vreo situație anume: Pluginul se ocupă de tot ce e nevoie pe parcursul zilelor în care vor avea loc evenimentele - zile alese chiar de tine ✓ Pluginul își face treaba pe tot parcursul hărților pe care se desfășoară evenimentele propriu-zise - delimitări setate de tine ✓ Mai specific: nu trebuie să faci nimic pentru că face serverul totul pentru tine. ✓ Problema se pune așa: ești manager sau organizator de evenimente pe credite? Pluginul Scheduled events for Shop face parte din categoria "community private". Așadar, e cam dificil să îl obțineți. Chiar și cu o decompilare cod smx - să spunem că reușiți să vedeți ceva - dar veți realiza că nu reușiți să înțelegeți mare lucru din sursă. Dacă e nevoie, pun variabile cum se face la orele de informatică de la licee: int j, k, q, x. Și punem și niște texte pentru hoți digitali - afișate doar la decompilare. Până când găsiți raționamentul pluginului cred că facem deja 199 local commits nemenționate în fișierul .sp original și veți avea deja o versiune învechită. Să mai spun că împart pluginul în 5 module pe care le punem prin Linux Scheduler? N-are sens. Recomand așadar să luați legătura cu FAIRSIDE ROMÂNIA pentru a descărca acest plugin vital automatizării SHOP CREDITS pentru SHOP Core Fork de pe GitHub sau HLMod. Descriere plugin Scheduled events for Shop ★ Tip resursă CSGO: Plugin SourceMod ★ Nume plugin CSGO: [FAIRSIDE.RO] Scheduled events for Shop - GiveAway included ★ Autor plugin publicat: HKS 27D ★ Versiune plugin: 2.0 ★ Asistență modificări plugin: Da ★ Posibilități personalizare plugin: direct din sursă sau prin ConVars - depinde cum doriți ★ Erori posibile și compatibilitate: No errors, no warnings, fully compatible with SourceMod 1.10 și SourceMod 1.11 dev ★ Optimizat: Da, scris de la zero pe un raționament specific nevoilor serverelor de CSGO ★ Consum CPU/RAM: Nu ★ Valabilitate plugin: serverele FAIRSIDE.RO și serverele altor comunități ★ Contact: Pentru plugin mă puteti contacta pe Forum, Steam, TeamSpeak sau Discord ★ Alte informații: Pluginul a fost scris de la zero. Din câte știu, nu există pe Internet ceva automatizat de genul acesta. Și dacă ar exista, nu mă privește. Pluginul de față a fost făcut strict pentru nevoile serverelor de CSGO din comunitatea FAIRSIDE.RO sau din alte comunități din România. S-a atins un consum CPU/RAM excelent. Mai degrabă consumă forward-urile SHOP-ului - nu pluginul propriu-zis. Oricum ar fi, avem consum extrem de redus pe CPU și RAM. Menționez că a fost adoptat un raționament bazat pe modul de lucru al altor colegi de pe SourceMod România - kRatoss, ilusion sau ceilalți oameni care scriu cod - și aș mai adăuga în plus faptul că m-am bazat pe modul în care am făcut ultimele zeci de pluginuri pentru FAIRSIDE.RO pe care am scos consumuri impresionante (1200 MB RAM pe 40/40 constant cu pluginuri combinate pentru evitarea fenomenului "running duplicate functions at the same time" sau "redundant code"). Aștept feedbackul celorlalți developeri în cazul în care vor obține acest plugin în viitorul apropiat. Ce să mai spun: Scheduled events for Shop - GiveAway included - ajută enorm serverele de CSGO care vor să automatizeze cât mai multe lucruri în joc. Ține cont de asemenea de nevoile managerilor de servere, adică: consum CPU/RAM redus la maximum. Personalizare Shop Core - Scheduled events Generare config automat pentru ConVars în csgo/cfg/sourcemod fs_private_convar1,2,3,4,5,6 - orele la care pluginul rulează pe parcursul zilei (mesaje, derulare evenimente etc.) fs_private_convar7,8,9,10 - numărul de credite pentru fiecare situație în parte fs_private_convar11,12,13,14,15,16 - alte configurații suplimentare pentru un control mai mare asupra evenimentelor fs_private_modulePRO - modul suplimentar pentru Scheduled events Menționez că nu pot comunica cum rulează exact acest plugin pentru că s-ar împrumuta ideile fără indicarea sursei. Nu pot spune nici modurile complete prin care se poate personaliza pentru nevoile fiecărui server de CSGO în parte. Așadar, la nivel public rămânem cu ce s-a spus deja anterior: automatizare evenimente servere csgo bazate pe credite. Poze Shop Core Fork - Scheduled events Poze pentru pluginul Scheduled Events - Shop Core Fork sunt afișate mai jos. Raspunsul este da: pluginul a fost testat pe GO.FAIRSIDE.RO. Mai sunt și alte event-uri in-game, dar nu au fost făcute poze. Cod sursă plugin Scheduled events for Shop CSGO Nu putem publica codul pentru pluginul prezentat (Scheduled events for SHOP CSGO) deoarece comunității fairside nu i s-a oferit nimic în ultimii 2 ani. Ne-am descurcat singuri, cu mici sfaturi sau linii de cod de la câțiva developeri față de care suntem recunoscători (ilusion, sNok3, kRatoss). Fără ei ar fi fost mai greu și nu îmi e teamă să recunosc asta. Funcționalitate completă plugin Scheduled events for Shop CSGO Nu am detaliat întreaga funcționalitate a pluginului pentru că nu e nevoie. Complexitatea pluginului Scheduled events for Shop a fost redusă foarte mult deoarece s-au utilizat linii de cod din NIGHTMODE-ul actual care se găsește pe serverele comunității. Acest NIGHTMODE este îmbunătățit de peste 2 ani pentru serverele comunității și - deși s-au pierdut niște fișiere .sp - am reușit să facem o varietate de versiuni care îndeplinesc nevoile managerilor de servere - și cel mai important - NU AU CONSUM RAM ȘI CPU. 99% dintre pluginuri au fost testate cu jucători reali la servere full - cu profilere de SourceMod și terminalul de linux în față. Din NIGHTMODE s-a facut WEEKMODE sau mai bine spus SHOP-EVENT MODE. Cum pot obține pluginul de Shop events? Pentru pluginul de automatizare evenimente SHOP puteți cere sfaturi sau puteți cere pluginul la secțiunea Public development. Pentru a obține acest plugin este nevoie: să aveți un server de CSGO care face parte din comunitatea FAIRSIDE.RO de peste două săptămâni să reprezentați o comunitate care nu a avut vreodată altercații cu noi și nu a trimis admini să înjure, să jignească, să facă reclamă în mod voit, să critice fără argumente sau să ia în derâdere numele fairside să reprezentați servere care nu au avut antecedente negative în ceea ce privește relaționarea cu FAIRSIDE.RO Ce am scris mai sus reprezinta cerințe de bun simț pentru alte comunități care vor pluginuri de fairside. Există de asemenea posibilitatea să primiți acest plugin respectând licențele SourceMod & Linux: SourceMod License: https://www.sourcemod.net/license.php Linux License: GPL-2.0: https://www.kernel.org/doc/html/v4.18/process/license-rules.html Pași pentru realizarea pluginului Scheduled Shop Events CSGO v1.0 + 0 local commits Initial Release 1st local commit Writing its core pseudocode 2nd local commit Acquiring algorithmic knowledge for some calc methods 3rd local commit Acquiring sourcemod knowledge for new functions and writing main includes 4th local commit Adding calc methods for all common situations 5th local commit Separating all the things for a proper calc of each aspect of the gameplay - - - 97th local commit Testing, testing and more testing 98th local commit Finding out a bug while thinking about improving the logic behind the code 99th local commit Fixind everything. Launching the plugin as it is Final words: Now we have a bit of PA (process automation) for CSGO servers with SHOP based on Credits Bine, glumesc. Nu sunt 99 de local commit-uri, dar sunt câteva zeci pe care nu stau să le scriu. Au fost urmați o mulțime de pași până la pluginul final. Aici e singura situație în care am interpretat "local commit" ca fiind orice actiune intreprinsa in vederea imbunatatirii, alterarii sau influentarii modului in care arata codul final. Si da, consider ca scrierea pseudocodului este un pas esential atunci cand incepi un program mai complex de la zero. Viitoare îmbunătățiri (possible features) I = Improvement FF = Future feature FR = Feature request I1. Rulează pe baza Linux Scheduler pentru cea mai bună performanță în timpul gameplay-ului pe serverul de joc I2. S-a îmbunătățit raționamentul pluginului în timpul evenimentelor desfășurate pe servere FF1. Posibil să adăugăm ceva bazat pe BackTracking odată cu dezvoltarea pluginului de-a lungul timpului. Adăugăm doar dacă e nevoie - nu doar să implementăm ceva de drag. FR1. Nimic INFO: Dacă aveți idei care nu sunt deja implementate, scrieți-mi. 1
HKS 27D Posted May 29, 2022 Author Posted May 29, 2022 First post [assigned] Avem o nouă versiune pentru Scheduled Shop events for Shop: 2.0 + 105 local commits A fost alterat codul pluginului. Momentan sunt 6 new local commits efectuate pe codul din core. Au fost realizate schimbări importante. Prin urmare, am lansat un Update incremental de la versiunea 1.0 la versiunea 2.0. Pentru detalii citiți Changelog. Change Log: 28-10-2022 ( versiunea 1.0 + 99 local commits ) * Initial Release 29-10-2022 ( versiunea 2.0 + 105 local commits in total ) - 6 commits were made in addition * Fixed a bug: Bad start - No credits were given to the players at the beginning of the event (one time bug per event during the first map) - identified in minutes after the actual release of the plugin * Fixed a bug: Bad start - The players would receive messages as if they already received credits, but they didn't - identified in minutes after the actual release of the plugin * Fixed a bug: Bad start - The players would receive messages as if the chosen events were already executed, but they didn't - identified in minutes after the actual release of the plugin * Improvement: Code logic - Scheduled Shop events was not properly delimited throughout the events of the gameplay * Improvement: Modifying the code logic behind the actual events chosen by server managers * Update: Using the Scheduler from the Linux itself to optimize the plugin even more 1
Recommended Posts