Jump to content

Descoperirea AWP Fairside si alaturarea comunitatii

Recommended Posts

Posted

Am decis sa scriu si eu o "povestioara" despre cum am descoperit aceasta comunitate minunata si m-am alaturat STAFF-ului.

Dupa BAC si admiterea la facultate, in 2021, am inceput sa joc CSGO mai "intens" si "serios", in sensul ca voiam sa urc in rank si skill, nu doar sa dorm la Gold Nova si Master Guardian
Acei putini oameni pe care ii stiam "high-ranked" (LE-LEM-Supreme) spuneau ca am potential si joc mai bine de MG2, rank la care eram hardstuck.

In semestrul al doilea de facultate, in 2022, dupa ce m-am obisnuit cu mediul de facultate si "bucuria" partialelor si a sesiunii, am gasit mai multi oameni cu care sa ma joc "competitiv", atat colegi de facultate cat si romani gasiti random prin meciuri.
Intr-un final, dupa mult grind, am ajuns la Global Elite pe compe, ceea ce noi toti consideram ca fiind zeitate si la un pas mic de PRO play (desigur, cand am descoperit Faceit ne-am luat palme dupa ceafa 🤣)

Cand am ajuns, in sfarsit, la Global Elite (ceea ce multa lume spunea ca e super super bine la 700-800 de ore pe joc cate aveam fara a juca deloc alt CS gen 1.6 sau Source), am spus ca vreau putina pauza din cauza ca imediat venea iarasi razboiul cu 100 de teste si distribuite.
Eu stiam vag de existenta serverelor comunitare, m-am atins asa maxim 1-2 ore de ceva server de compe de laleagane, dar nu stiam ca sunt mai multe romanesti, de acolo si curiozitatea cand mi-a zis unul din baietii de pe compe sa jucam acolo.
Eu pana acum 2 luni aproximativ jucam cu o sensitivitate IMENSA (pana pe la LE pe CSGO aveam 4.6 in-game cu 2400 DPI, dupa care am scazut la 4.6 in-game cu 1200 DPI, pana in Decembrie 2025 cand am decis sa o scad, voi face un topic si pe acest subiect)
Astfel, rupeam pe absolut oricine oricat de bun era pe AWP. Baiatul de pe compe a zis de server AWP only romanesc, de la EliteGamers. Eram complet uimit ca exista asa ceva, si desigur imediat m-am dus acolo.

Primele 2-3 ore a fost superb, pana sa observ toate "mizeriile" ce le faceau comunitatea aceea plina de ... ( Clic aici pentru poveste despre favorizari, abuzuri, incompetente etc din partea lor )
Incepusem sa devin frustrat, si unul din cei 2-3 oameni chiar ok de acolo, mi-a spus ca exista un server din comunitatea Fairside de AWP, care e de 10 ori mai bun.
Zis si facut, am intrat acolo.

Atmosfera era mult mai buna, jucatorii mai prietenosi (iar cei toxici erau imediat sanctionati). Totusi, nu am apucat sa ma joc mai mult de o ora cred, pana am fost luat la un PC check 🤣. Concluzia: Adminii chiar isi faceau treaba, uneori chiar prea tare, avand in vedere ce conturi luau la control

Anyhow, dupa 4-5 controale (like really?) intr-o perioada scurta de timp (maxim 1-2 saptamani), am ajuns sa ma cunosc cu jucatorii care frecventau des serverul, respectiv cu adminii.
Adminii ma tot incurajau sa aplic ca STAFF, ceea ce intr-un final am facut dupa sesiunea din vara.

Ca orice STAFF sau comunitate, avea si AWP problemele lui, dar cu buna comunicare si implicare din partea mai multor admini, am reusit sa imbunatatim la maxim tot ce se putea.
Lunile au trecut si am urcat in grad, pana cand, datorita implicarii si maturitatii, mi-a fost oferit gradul de Fondator prin Octombrie 2022 aproximativ. Pana sa apara CS2 am imbunatatit serverul si am adus sute de jucatori noi si activi. Inclusiv in 2024 am incercat redeschiderea lui pe CSGO Legacy, dar din pacate nu a avut succes.
In acesti ani, mi-am facut prieteni apropiati, coechipieri atat de Compe, Faceit cat si de turnee si mi-am imbunatati cunostiintele pe domenii tehnice, care au ajutat si la CV pentru un Internship la IT, care din pacate s-a terminat acum un an, but it is what it is.
Din Octombrie 2025, am preluat serverul GO pe CSGO Legacy si Romania pe CS2 si fac tot posibilul sa le tin in top si pe acestea.

Ce sper sa se inteleaga de aici este ca nu e suficient un singur om ca sa faci o comunitate de calitate, oricat efort si oricat de geniu ar fi acela.
Ai nevoie de STAFF implicat, matur, care sa "traga de tine" uneori pentru schimbari si imbunatatiri.

As putea intra mai adanc in detaliu si sa spun mai multe pe subiect, dar in ziua de azi atentia e din pacate mica si nu are nimeni atata rabdare, am scris esentialul pe scurt din care sper sa se inteleaga ce trebuie.

• Starred 1
  • Love 4
  • Create New...