Jump to content

Comunitatea Dota 2 in 2026

Recommended Posts

Posted

Comunitatea Dota 2 in 2026

Cum am ales Dota 2?

Dota 2 Team Fight

Sursa Imagine: Steam

Acum aproximativ 6 ani cand am intrat in lumea "Steam", evident fiind si mic de varsta si neavand bani sa introduc in Steam, primul gand a fost sa incerc ceva gratis.

Cum am ales fix Dota 2? Stiam de la verisorul meu care se juca de ani buni, chiar si versiunea de pe Warcraft III. M-am uitat putin la imagini si am zis "Ok, hai sa vedem".

Intru in joc si... nu stiam ce sa fac 😅. Evident ca m-am uitat pe YouTube sa vad ce si cum. Cand am vazut ca sunt 100+ eroi in joc, primul gand a fost sa dau uninstall 😄, dar am zis sa incerc un meci.

Intrasem intr-un meci de Turbo si tin minte si acum primul erou cu care am jucat, Pugna. Care nu e neaparat un erou greu de jucat daca ma uit acum la el, dar fiind nou nu stiam nici cum te misti pe harta.

Iteme? Nu :), fara iteme, eu nu aveam nevoie de asa ceva 😂. Evident ca toti au scris in chat "Report" "Feeder" "Noob" si alte cuvinte mai urate pe care nu pot sa le scriu aici.

Asta a fost primul meu contact cu Dota, si de atunci nu m-am mai atins cateva zile de el, pana cand i-am mai dat o sansa dar de data asta cu verisorul meu pe apel sa ma invete 😁.

Cum se comporta comunitatea?

Dota 2 Toxic Chat

Sursa imagine: YouTube

Un lucru se stie, Dota 2 nu e Noob Friendly deloc, chiar si cu sistemul de "Scor de comportament" jocul din acest punct de vedere este la pamant. 

De la jucatori care de la un simplu Kill Steal poate facut chiar si din greseala de un Support arunca meciul, pana la jucatori care nu se uita la coechipieri sa vada ce iteme au pentru a putea cumpara un item cu impact asupra meciului, nu aceelasi item, ca dupa sa arunce meciul in aer pentru ca nu au impact :).

Pentru incepatori recomand sa intrati in Setari si sa dezactivati Chat-ul cat si Voice Chat-ul pentru primele meciuri ale voastre. Pana cand va obisnuiti cu jocul si sa intelegeti ca nu trebuie sa faceti neaparat ce zice un coechipier, sau sa incercati sa il salvati dintr-un fight pe care el l-a initiat gresit 🫠.

Este Dota 2 greu de jucat?

Dota 2 Heroes

Sursa imagine: Steam

Raspunul scurt: Da 😁. Raspunul lung: Necesita mult mult timp si nu numai timp, rabdare, gandire, energie necesara si sa fii calm asta conteaza mult.

Sunt peste 100+ eroi in joc si fiecare are abilitati diferite, fiecare necesita iteme diferite, fiecare are farmecul lui. Da e adevarat in unele patch-uri jucatorii se axeaza mai mult pe anumiti eroi pentru ca sunt mai "Broken" dar asta nu inseamna ca ceilalti nu sunt buni.

Peste 100 de iteme la care trebuie sa te gandesti cum si cand se le faci. Sa urmaresti intotdeauna inamicii sa vezi itemele, mana, HP dar si coechipierii, cat si harta sa o urmaresti.

Nu vei ajunge Rank mare peste noapte. Vei avea multe meciuri pierdute dintr-un motiv prostesc, dar vor veni si vremuri in care totul va merge ca uns.

Concluzie

Merita incercat sincer. Un joc reusit dar greu, interesant dar provocator. In general merge pe orice calculator/laptop. Exista modul de joc Turbo care este mult mai prietenos cu incepatorii, daca vrei sa investesti bani in joc o poti face datorita Skin-urilor si cutiilor. 

Dupa parerea mea este un joc ce merita incercat!

• Love 1