Derby Posted February 5 Posted February 5 Cum spune si titlul, o sa povestesc despre cum am ajuns sa fiu Global pe CSGO, sa joc constant in lvl 10 faceit si sa particip la turnee contra 3-4k elo pe faceit cu niste setari imposibile. Am si zeci de clipuri pe YouTube unde am faze in stilul lui KennyS, flickuri insane etc. Dar nu e deloc bun modul in care jucam 😂 Uitati link la canal: https://youtube.com/@derbys5050 Cum am ajuns acolo? Pe scurt, de capos. Am ajuns sa gasesc confort in ceva ce nu avea logica, si sa excelez la asta, dar in final m-a afectat negativ pe termen lung. Cand am inceput sa joc, ma interesa sa ma invart pe ecran sa ma uit peste tot instantaneu. Nu stiam ce e cu DPI, doar sensitivitatea in-game. Am cautat sens de pro-playeri si pana la urma am ajuns la 4.6 in-game. Mouseul meu avea 4 culori cu dpi diferite, am ales pe cea mai rapida fiindca ma miscam rapid pe ecran. Ulterior am aflat, era 2400 DPI. Rau de tot. 11000 eDPI. Pur si simplu trageam la noroc, ca altfel nu am cum sa explic. Prin ceva miracol divin am ajuns LE sau LEM pe CSGO si nu mai nimeream nimic cum se miscau aia. Am scazut pe penultima culoare la mouse, adica 1200 DPI. eDPI meu fiind 5520. Acolo a inceput tot. Jucand ceva imposibil, cu 5520 eram mult mai precis. Meciurile zilnic au dus la obisnuirea mea cu nebunia asta nemaiauzita nicaieri. Cumva, nu doar ca am ajuns Global Elite la doar 700 de ore, am ajuns sa joc cu AWP mai bine ca baietii de lvl 10 faceit cu care faceam stack. Intr-o zi, intrase si Palash pe serverul de AWP only si castigam duelele 1v1 cu el, dar asta e alta poveste. Am jucat zilnic pe serverul de AWP si am dat compe, imbunatatindu-mi constant, cumva, aimul. Anul trecut, in 2025, aveam deja un aim extrem de bun (sau asa credeam, fiindca jucam mai mult premier sau in levele mici pe faceit, undeva in level 8). Eventual a aparut un turneu pe facultati, si m-am inscris. Acolo am dat de un vechi prieten care e 3k elo pe faceit. L-am impresionat pe meciurile jucate si m-a luat cu echipa lui la niste turnee serioase, la Loolish. Fiind extrem de hyped, am incercat sa fiu cat mai prezent, sa joc la echipa perfect, sa invat orice puteam nou. Am luat locul 3 din 24, s-au facut greseli dar nimic ce nu putea fi reparat. A venit turneul lui Jaxi pe tara, esportskings. Am fost chemat sa joc in continuare cu ei. Am luat locul 2 la qualifiers, castigand contra echipe cu 3-4k elo pe faceit. Am avut o performanta extrem de buna. Totusi, cu cat mai des si serios jucam faceit cu baietii si ne antrenam pentru posibile viitoare turnee, cu atat mai rau deveneam (faceam cate 5-6 killuri pe meci, absolut oribil). Intr-un final, am fost presat de catre amicul de 3k elo sa scad sensitivitatea. Abia acum in Decembrie 2025, dupa super multa cearta, incapatanare si stricarea mouse-ului pe care l-am folosit 9 ani de zile (DA, ATI CITIT BINE), am decis sa iau un mouse mai "light", Xtrfy m4 care are 71g (comparativ cu butucul de 140g, Hama uRage Gaming Illuminated versiunea 1, ce il aveam inainte si cu forma dubioasa care la unele flickuri ma blocam de cablul lui cu varfurile de la clicuri) Initial parea ca imi ia 10 ani sa ma misc, ca trebuie sa merg pana la frigider sa misc tinta pe ecran. Nope. Aimul meu s-a imbunatatit extrem extrem de mult, in special pe Rifle si pistoale. Acum nu doar ca am un aim mult mai excelent, ci pot face tracking consistent, pot sa tin unghiuri mult mai "grele" fiindca pot misca tinta la pixel si doar sa tin incat sa vad un varf mic de cap si alte imbunatatiri. Ce a fost greu a fost sa ma obisnuiesc cu o schimbare mare, cu ceva nou. Frica de necunoscut. Acum e benefic si faptul ca mai misc mana pe mousepad, antebratul etc. Inainte 90% din timp faceam absolut tot din incheietura sau incordarea palmei/a degetelor/a incheieturii pentru a tremura un nanometru mouseul pentru a misca crosshairul. Luam burnout masiv si sigur mi-a scazut foarte mult din longevitatea pe viitor a "hand movementului" capabil necesar pentru a juca constant la turnee si high elo lv 10 pe faceit. Concluzia: anumite schimbari sunt bune, uneori trebuie sa nu fim caposi si sa mai ascultam si de altii. Macar sa incercam sa vedem ce se intampla. 1 1 1
Recommended Posts