Popular Post Derby Posted February 7 Popular Post Posted February 7 I. Intro In toate rankurile Dust2 si Mirage sunt cele mai jucate harti. In special in low-rank acestea 2 sunt alese 90% sau mai mult din timp. Problema cea mai mare este ca nici macar cele mai basic si comune harti nu se stiu juca corect, si dupa tot noi ne miram ca de ce pierdem, ne facem nervi, acuzam aiurea de cod etc. Prima parte din ghidul extensiv pe care il fac despre cum se joaca corect hartile pe CS2 (care sunt valide si la high/max-rank) este despre harta Dust2. O sa trec direct la subiect. Harta asta pare la suprafata ca nu necesita mai nimic. Gresit. Tot sunt cateva lucruri complet esentiale pe care trebuie sa le stii. Le voi prezenta in acest topic. Intr-adevar, este o "harta de aim", si aimul bun te duce departe pe Dust (pana cand dai de cineva cu creier care iti da counter usor la plimbatul dupa pasari si killuri random pe harta), dar daca o joci corect ar trebui sa fi invincibil in low-rank, iar la rankurile serioase ar trebui tot timpul sa ai un meci intens, distractiv, "fresh" si asa mai departe. II. Callout-uri / Info Prima data, trebuie sa stii harta si sa dai info-ul esential. Sa nu mai aud locatii obscure gen "there", "acolo in colt" (cand tu ai 1000 de colturi de verificat) si alte bazaconii. Cred ca 90% din call-outurile astea sunt complet basic si ar trebui sa le stie toti, dar tot am surprize inclusiv la 2.5k elo faceit. Confundam boost cu elevator si asa mai departe (acum e si mai rau teoretic, ca ar fi mai logic sa spui elevator la cutiile de pe short ca te poti catara pe ele...) Mai mentionez si ca nu am mai pus pe poza callout-uri care mai mult sunt intuitive/nu au un nume special gen long doors car, t-ramp car, on short box si behind lower box. Locatiile astea le poti descrie rapid si stie oricine ce vrei sa spui (cum ar trebui si alte 80% din poza dar na, surpriza ca nu e asa) Dust2 Call-outs. Link la poza cu calitate inalta: https://prnt.sc/g2nbMgHNAFDM III. T-side Cel mai si ceeeel mai important lucru. Invatati spawnul de Long. Daca nu ai spawn de long, cei de la CT ajung primii, va dau nade-uri, se pozitioneaza, v-au copt. Nu mai dati rush lung sa va luati nade in dinti daca nu aveti Spawn!!! Daca nu are minim 1 om spawn pe fasia incercuita cu rosu, asteptati nadeurile, altfel doar muriti sau sunteti low hp degeaba fara sa faceti nimic. Altfel normal ca da primul rush, primeste flashuri, ceilalti ajung late dar pentru dublaj intra prin molly oricum sau ii dau smoke si intra prin smoke (si in principiu evita damage mare de la frag nade) E la latitudinea voastra in rest ce playuri aveti. Bine ar fi tot timpul sa tina cineva mid pentru push cand mergeti lung, si cand intrati sa tina in spate flankul. Daca nu e rush/push puternic pe lung sau B, luati control pe harta. Oameni mid si lower, neaparat. Absolut orice execute/entry pe B la inceput de runda are nevoie de un scout/awp in suicide. Toti 5 tunele nu au ce cauta, decat daca e full rush. Si atunci maxim unul tine lower sau sta langa iesirea din tunel in B-site. Nu va mai blocati la rush b! Va speriati de smoke, molly, nade orice si va blocati, faceti bait etc. Runda irosita degeaba. Intrati tare +w, nu conteaza ca muriti, va da cel din spate trade. Va uitati spre site/window/doors/car, aprox in ordinea asta, si verificati stanga abia dupa ce expira flashul pe care OBLIGATORIU cineva il da la fence ca voi sa nu il luati. Nu prea am ce "default obligatoriu" sa spun pe Dust inafara de treburile mentionate mai sus. Cand intrati short acelasi principiu, nu va tineti de maini si nu va blocati, unu sa tina top mid, unu sa tina lower etc. Intrati 2 sau 3 impreuna la entry, nu bait. Primul ce intra de pe short, tot asa, sa intre larg sa fie loc de minim inca un om sau 2, nu sa blocheze pe restul si sa moara ca nu poate primi nici trade. Exceptie e jiggle pentru info desigur. Va dau un exemplu de strategie buna (nedezvoltata, doar basicul) pentru pistoale. Un om ia smoke, da smoke mid doors. O parte merg prin lower, o parte prin mid. Intrati short pe A. In rest pe terro nu prea am ce zice foarte sofisticat, cam faci entry frag si te duci, ceilalti trebuie sa dubleze si eventual sa tina un flank sau rotatie. Smoke in CT cand intri pe lung, smoke mid to B cand mergi din mid in B, smoke pe window/doors atunci cand e posibil la execute pe B. IV. CT-side Aici apar problemele pentru multi. Nu am idee de ce, e foarte simplu. Pe dust la CT nu joci "o pozitie" tot meciul, ci joci la spawn. Pur si simplu joci la spawn daca nu vrei sa ajungi acolo dupa adversar si sa mori aiurea si sa le dai deja site-ul, lungul, mid/shortul si asa mai departe. Am pus aproximativ spawnurile, nu sunt chiar asa dar asta e ordinea. Default, spawnurile 1 si 2 se duc lung. Unu da nade/molly in functie de runda si celalalt dubleaza sau sta antiflash sa dea peek dupa, la nevoie. Spawnul 3 merge short. In anumite runde, se opreste la car pe lung si da flash peste garaj pentru peekul celor 2 de pe lung. Asta inseamna ca tine cineva mid cu sniper si poate merge pe short tarziu, impreuna cu unul din cei de pe lung care sa dea eventual si un flash pentru peek lower/mid. Celalalt de pe lung tine lung din CT sau merge mid sa ajute. Se pot face si stackuri 3 short si lungul lasat la retake. Defaultul, cand nu se da niciun call, este ca 1 si 2 se duc lung si 3 merge short. Daca vrei altceva inclusiv sa dai flashul pe lung, te intelegi cu coechipierii nu faci de capul tau ca va incurcati aiurea dupa si aruncati runda degeaba. Spawnul 4 default la pistoale merge B, la runde de arme joaca mid (de preferat cu un sniper, dar se poate si cu rifle). Nu e mare lucru de zis, doar sa fi atent ca spawnul 4 e cel care trebuie sa se roteasca rapid pe B si care trebuie sa tina pushurile din mid si lower pe A, respectiv mid to b. Dai peek suicide daca vrei, dupaia stai linistit si tii la xbox/catwalk. Mai cate un peek scurt la top mid eventual. Nu prea e o regula neaparat, doar sa nu mori ca prostul, sa fi pe faza la dublaje cu cel din short si rotate. Spawnul 5 default merge tot timpul B. In principiu, primul lucru pe care il face este sa arunce smoke la iesirea din tunele, dar suficient de adanc cat sa nu se extinda inafara (ca altfel aia pot face lurk, ii ajuti aiurea). Stai undeva ferit, antiflash, mai dai cate un jiggle sa nu fie silent push. Tu esti baza. Ai murit, mai mult de 75% din runde nu se mai recupereaza B ala. E printre cele mai grele site-uri de retake din tot jocul. Spawn 4 si 5 mai pot face pushuri lower daca comunicarea intre ei este buna, altfel e pe degeaba, le dati avantaj aiurea. Uneori, dar tot cu comunicare, spawnul 5 poate ramane mid. 4 trece primul si da info de suicide, dupa care 5 iese si tine midul, da peek la suicide etc. Fara comunicare cu coechipierii si sa aprobe, joci default. The end. V. Nade-urile Iti ia 10 ani sa explici prin mesaje cu trilioane de poze. Nu are rost, am gasit solutia cea mai buna. Am facut un clip video pe care l-am postat pe canalul fairside, cu absolut toate nade-urile de stiut pe Dust (sa zicem poate 2-3 in plus, dar super utile si de folosit des). Atasez mai jos link-ul: Spor la joc! 1 1 3 6 2
kenzake powah! Posted February 8 Posted February 8 Deci cu asa topicuri , explicatii si timp investit , zici ca esti frate cu NadeKing . Lasand glumele la o parte , felicitari . In ritmul asta o sa invete toata lumea micile tactici sa zicem asa despre cum se arunca un nade , unde si mai ales cand . GG tata , buna treaba 1
dqn Posted March 5 Posted March 5 Cu explicatii de genul nu ai cum sa nu intelegi, tot asa si ajungem toti in level 9/10 pe FACEIT :))) Multumim pentru acest ghid superb! 1
420 Posted March 5 Posted March 5 Esti fantastic omule, te tii de treaba si o faci bine. Una din cele mai legendare si usoare harti dar cumva in 2026 lumea inca nu stie esentialul, deci e senzatie ca incerci sa impartasesti constiintele tale cu restul. Tine-o tot asa, SPOR ! 2
Rata Posted March 5 Posted March 5 E ireal cata munca poti depune pentru a ne ajuta pe noi , comunitatea in a juca mai bine cele mai comune mape Iti invidiez rabdarea si determinarea!!!!! Multumim pentru ghid uri 2
helluhswag Posted March 7 Posted March 7 Foarte util si bine lucrat! Multumim pentru efortul depus! 2
Recommended Posts