Jump to content

Perioada 2015–2017

Recommended Posts

kenzake powah!
Posted

Pentru mulți, perioada 2015–2017 a fost adevărata formă a CS:GO.

Nu cea mai frumoasă grafic, nu cea mai corectă tehnic, dar cea mai vie. Era momentul în care jocul încă se simțea crud, imperfect, dar sincer. Intrai pentru meciuri, nu pentru misiuni. Pentru competiție, nu pentru recompense zilnice. Și, mai ales, pentru că fiecare rundă avea greutate.

Experiența jucătorilor din acei ani era dură, uneori frustrantă, dar autentică. Matchmaking-ul nu era perfect, iar smurfii și cheaterii existau din plin, dar nu erau ascunși în spatele unor sisteme sofisticate. Știai cu ce te confrunți. Dacă pierdeai, de cele mai multe ori știai de ce. Dacă câștigai, satisfacția era reală. Rank-ul conta, nu pentru că îți oferea skin-uri sau badge-uri, ci pentru că reprezenta nivelul tău real în acel moment.

Comunicarea era mai brută și mai directă. TeamSpeak-ul, voice-ul in-game și serverele comunitare erau pline de personalitate. Oamenii vorbeau, se certau, făceau glume proaste și își rezolvau conflictele în joc, nu prin report-uri automate. Toxicitatea exista, dar era frontală, nu pasiv-agresivă sau ascunsă în sisteme. Era o perioadă în care trebuia să ai pielea groasă ca să reziști.

Critic vorbind, CS:GO între 2015 și 2017 nu era corect pentru toți.
Skill gap-ul era brutal. Dacă erai nou, erai mâncat. Dacă nu țineai pasul, erai lăsat în urmă. Nu exista protecție reală pentru jucătorii casual. Dar tocmai lipsa asta de „hand-holding” a creat jucători mai buni, mai adaptați și mai rezistenți psihic. Era un joc care nu te menaja și nu-și cerea scuze.

Comparat cu ce a urmat, diferența este clară.
CS:GO-ul de atunci punea accent pe jucător, nu pe sistem. Deciziile tale contau mai mult decât algoritmii. Astăzi, experiența este filtrată, controlată și ajustată constant. În 2015–2017, era haos, dar un haos care se simțea corect în felul lui.

Pentru cei care au prins acea perioadă, CS:GO nu a fost doar un joc competitiv.
A fost o școală. Una dură, uneori nedreaptă, dar eficientă.
Și tocmai de aceea, șocul trecerii la CS2 a fost atât de mare. Nu s-a schimbat doar motorul sau grafica. S-a pierdut o filozofie a jocului în care jucătorul trebuia să se adapteze jocului, nu invers.

Acea perioadă nu a fost perfectă.
Dar a fost reală.
Și pentru mulți, rămâne standardul după care sunt judecate toate versiunile de Counter-Strike care au urmat.

• Starred 1
  • 1 month later...
Posted

Personal, am ajuns cam târziu la CS:GO, mai exact în 2019, când am pus mâna pe un laptop mai decent. Abuzam Mirage zilnic și, foarte rar, Dust 2. La o căutare mai recentă, aveam 580 de win-uri în total, dintre care 520 doar pe Mirage... Cu toate acestea, nu am reușit să ies din LEM, o mare dezamăgire chiar și până astăzi.

Într-adevăr, jocul era genial, iar experiența de pe 1.6 a fost de mare ajutor pentru început.

Mă bucur să văd că au readăugat jocul pe Steam separat de CS2; merită să rămână așa cum l-am instalat pentru prima dată: CS:GO.

• Starred 1
Posted

Eu unul ma joc CS din final de 2014 inceput de 2015, nu am atins competitive pana in 2016 deoarece nu imi rula calculatorul, ma jucam doar pe servere comunitare de Arena (doar acolo imi ducea macar 30-40 de fpsuri). Perioada precizata de tine a fost categoric cea in care jocul a fost pentru mine la nivelul maxim de enjoyment, intram absolut zilnic, ma jucam enorm si nu doar pentru misiuni badge-uri sau drop-uri, ci pentru ca imi facea cu adevarat placere. Realistic vorbind de dinainte sa apara CS2 nu mai e la fel sentientul cand ma joc, dar o fac doar pentru ca iubesc din toata inima mea franciza si am crescut cu jocul asta.

Posted

Salut , eu in 2015-2017 nu aveam calculatorul meu , dar il aveam pe frati miu si calculatorul sau , ma uitam la el cum joaca csgo , si il tot bateam la cap sa ma lase si pe mine , si cand ma lasa sa ma joc si eu putin eram cel mai entuziasmat copil , mergeam la scoala si le spuneam colegilor de clasa ca m am jucat csgo XD
De atunci parca usor usor a inceput pasiunea mea pt jocu asta , dar si pentru alte jocuri de genu FPS

• Create New...