kenzake powah! Posted February 13 Posted February 13 Tag-ul <body> spune browserului unde începe conţinutul paginii web. <body> este deasemenea un exemplu de tag care trebuie să existe în absolut orice pagină web. Tag-uri de bază in HTML O pagină web are în componenţa sa două elemente de bază. Dacă vei încerca să creezi o pagină fără cele două tag-uri, nu o să meargă . <html> <body> Conţinutul paginii va fi aici </body> </html> Primul tag se numeşte <html> şi este cel care îi spune browserului că a început un cod în HTML. Cel de-al doilea tag, <body>, spune browserului că aici începe partea vizibilă sau conţinutul paginii HTML. Închiderea tag-urilor în HTML Avem la sfarsitul documentului, </body> si </html>. Acestea sunt tag-urile de închidere. </body>, aceste tag-uri anunţă browserul că s-a încheiat conţinulul pagini, iar </html> că s-a încheiat documentul HTML. Slash "/" este pus înaintea numelui tag-ului şi spune browserului ca ar dori să încheie respectiva funcţie. Deci <tag> este folosit pentru a începe o funcţie, iar </tag> pentru a o încheia. Ordinea tag-urilor Ordinea deschiderii şi a închiderii tagurilor este foarte importantă. Dacă un tag este deschis într-un altul, de exemplu body este deschis în html atunci acel tag (body) este cel care trebuie închis înaintea celui de-al doilea tag (html). Am închis mai întai body pentru că a fost cel care s-a deschis cel mai recent. Această regulă şi anume deschiderea şi închiderea tag-urilor se aplică la toate celelalte taguri ale documentelor HTML. Cea de-a doua pagină Copie acest cod în notepad, aşa cum ai făcut şi prima dată . <html> <head> <title>Pagina mea! </title> </head> <body> <h2>Bine ati venit.</h2> <p>Prima mea pagină web</p> </body> </html> După ce te-ai asigurat că totul e făcut conform indicaţiilor anterioare, poţi salva documentul. Ai putea chiar să-l salvezi cu acelaşi nume ca si cel anterior, şi anume "index.html". S-ar putea să te întrebe dacă vrei să salvezi peste documentul anterior, poti să dai liniştit OK, nu vom mai avea nevoie de documentul anterior .
Recommended Posts