Jump to content

Samsung Galaxy S24 FE

Recommended Posts

kenzake powah!
Posted

Este deja o tradiție ca Samsung sa lanseze sau versiunea FE (sau Fan Edition) a liniilor lor de flagship-uri, iar anul asta nu eo excepție. Totul a început in 2020, atunci când S20 a primit prima data un model FE, mai accesibil dar cu multe dintre funcțiile și specificațiile pe care oamenii le caută într-un telefon. Ce să mai, a fost un smash hit atunci și să vândut foarte bine, dovadă că fanii brand-ului și nu numai sunt interesați de un astfel de dispozitiv.

Nu toate edițiile pentru fani au fost create la fel insă, iar după ce S23 FE-ul de anul trecut ne-a cam lăsat rece, a venit vremea să facem cunoștință cu urmașul sau, S24 FE . Are dimensiunile unui S24 Plus dar costa simțitor mai puțin decât varianta de baza a S24 , cel puțin la preț de listă, și este un pachet complet care vine cu atât de puține dezavantaje fata de model mai scumpe acelea devin din ce în ce mai greu de justificat. Dar toate timpul lor, deci haideți să discutam mai multe despre star-ul de azi: S24 FE.

Proiectare și construcție

Vom începe cu aspectul și construcția, și aici nu am prea multe lucruri de spus. Mulți zic, și pe bună dreptate, ca design-ul telefoanelor Samsung a devenit cam plictisitor în ultima vreme, iar S24 FE nu se abate de la formulă. Avem aceleași margini plate ca la frații mai mari, cu același aranjament pentru camere pe spate și aceleași bezel-uri subțiri pentru afișare. De fapt, sunt foarte putine moduri in care poti da seama ca asta e un FE si nu un S24 Plus doar daca te uiti la el.

Rama e făcută din aluminiu, iar cele două panouri de sticla, unul care acoperă ecranul și celălalt de pe spate, sunt făcute din Gorilla Glass Victus+, deci vei avea parte de protecție bună împotriva zgârieturilor și a șocurilor. Este rezistent la apa si praf, cu standardul IP68 prezent din plin, iar asa cum ii șade bine unui telefon Samsung , e solid din cale afara si se simte bine in mana.

Este disponibil în patru culori: Blue , Graphite , Mint și Yellow iar modelul a avut de noi în teste, cel Graphite adică negru, arata sobru și elegant, dar oleacă plictisitor. Cântărește 203 grame, ceea ce îl face nici prea greu dar nici prea ușor pentru un telefon de dimensiuni astea.

Astea fiind spuse, trebuie să fiu și puțin cârcotaș aici. Am avut telefonul în teste câteva zile bune, deci l-am folosit în draci pe unde am apucat. Asta înseamnă și că am adunat niște feedback din partea prietenilor și rudelor, oameni mai puțin tech-savvy, care cumpără telefoane atunci când nu mai rezistă bateria celor vechi, iar mai toți au spus că nu S24 FE seamănă izbitor de mult… cu un iPhone!

Și tind să-ți dau dreptate, iar pentru un ochi neformat și la o privire rapidă, telefonul ăsta poate fi confundat cu unul de la Apple , dată fiind forma pătrățoasă și ecranul plat. Asta nu e neapărat o critică adusă lui S24 FE în particular, ci este mult un gripe pe care îl am cu toată linia S24 de la Samsung , sau mai bine spus cu majoritatea industriei.