Jump to content

[Anime Games] BLEACH Rebirth of Souls

Recommended Posts

Posted

Introducere

Fiind numit si cunoscut ca unul din "The Big 3", alaturi de One Piece si Naruto, Bleach este unul din cele mai mari anime-uri ale tuturor timpurilor si cu un fanbase urias. Creatia lui Tito Kubo a debutat in Japonia pe 5 Octombrie 2004 si anul acesta este mult asteptat ultimul sezon al seriei.
Povestea il are pe Ichigo Kurosaki, un adolescent care dobandeste puteri de "Shinigami" si ajunge implicat intr-un conflict intre diferite lumi noi.

Gameplay & Grafica
Jocul este un fighting game, pune accentul pe lupte rapide si combouri dinamice, asa cum se intampla in anime. Fiecare caracter ce este mai "important" si are un rol aparte in povestea lui Ichigo poate fii jucat, avand un set propriu de abilitati si combouri. 
Controalele pot fii putin dificile pentru cineva care nu este obisnuit cu stilul acesta de jocuri dar se invata rapid si ajung sa fie intuitive.
Jocul ofera diferite moduri, precum orice "Anime fighting game" avem: story mode, 1v1's (PVP & PVE), survival si online PVP.
Grafica este una foarte buna, contine visual-uri direct din anime, adaptate la grafica jocului. Caracterele sunt perfecte, arenele de lupta la fel.

fairside.thumb.webp.3eca586ac1776768e6b572cacbfa83d0.webp

Story mode

Anime-ul bleach este unul de lunga durata, este format din 5 arcuri cannon si 6 arcuri filler (pentru cei nefamiliari cu acesti termeni, cannon inseamna ca urmeaza exact intamplarile din manga adica exact cum a vrut-o autorul, filler insemnand deobicei episoade facute de studioul de animatie strict pentru a lungii seria 😅 sau de a da fanilor mai mult continut; prin arcuri ne referim la sezoane oarecum) cu un total de 406 de episoade. Aici ma refer strict pana in prezent, fara ultima parte a ultimuli arc. 
Din cele 5 arcuri "mari" ale seriei, jocul/story mode-ul acopera primele 3. De majoritatea fanilor acestea constau in "epoca de aur" a animeului. Jocul acopera perfect povestea, folosindu-se de de cutscene-uri dinamice si batalii care urmaresc perfect firul anrativ al povestii (nu sunt lungi si se poate da skip la acestea). Avand in vedere ca ultimul arc nu este inca gata, jocul nu a putut deloc sa acopere acele parti, legat de al 4-lea arc, este foarte scurt si destul de "lame", fara lupte interesante sau memorabile, nu regret deloc ca jocul nu acopera acea parte a seriei.
Un bonus interesant, chiar daca story mode-ul nu acopera ultimul arc, jocul contine anumite DLC-uri de caractere ce figureaza strict in acel sezon deci putem spune ca nu este complet uitat😁

Concluzii

Aici imi voi spune parerea personala, opinia mea, fara a ma lua dupa recenzii sau ratinguri. Fiind un mare fan al anime-ului, jocul mi s-a parut splendid. Un factor important este preul acestuia, 59.99€. Nu este deloc ieftin, acesta fiind cel mai mare minus dupa parerea mea, celalalt fiind ca mi as fii dorit sa fie mai lung 🙂(31 de misiuni principale). Daca esti fan al seriei sau fan al jocurilor de genul (anime fighting) consider ca se merita din plin, oricand poate intra la o reducere. 

Ca punct de reper, eu sunt un "veteran" al jocurilor de genul si un pasionat de achievement-uri, am reusit sa fac 100% in aproximativ 35 de ore. Daca considerati ca pretul justifica timpul petrecut "in game", in cazul meu este un mare DA.

In final vreau sa adaug ca este prima oara cand fac un astfel de "review"/"prezentare" deci sper ca nu am omis prea multe😁.

• Congrats! 1
Posted

Felicitari @420, a iesit foarte bine pentru un prim topic de acest gen 🙂

Tine-o tot asa!