Jump to content

Despre comunitatea HGame

Recommended Posts

kenzake powah!
Posted

Va salut , 

Comunitatea HGame a fost o experienta socanta pentru mine din cauza oamenilor de acolo . ( Dupa ce s-a inchis , a aparut firma de host HZone ! ) 

Oamenii de acolo tot timpul promiteau marea cu sarea , intotdeauna erau anumiti useri privilegiati si scutiti de regulamentul comunitatii cat si de alte aspecte ( jucai cu cod , lasa ma ca e curat stiu eu ca l-am verificat s.a.m.d )

Unul dintre Fondatori pe numele Dani , din Baldovinesti , avea foarte mari asteptarile legate de reclame / populare / jocuri . Atat de mari a avut asteptarile in conditiile in care el platea sute de euro pe luna unor copii , copii care jumatate de bani ii bagau in buzunar iar jumatatea ii bagau in comunitate . ( cunosc situatia foarte bine :)) ).

Comunitatea era bazata pe 95% copii . O sa deschid putin subiectul pe treaba asta chit ca poate deranjez cateva persoane , dar asta e adevarul pur , a fost inainte si a fost si in prezent . Dati-mi voie sa explic:

• Un copil inafara de promisiuni si poate activitate pe forum , nu se poate implica financiar ( legal , nu are card )
  • 99% dintre ei promit ca aduc playeri / colaborari si alte porcarii , dar ei sunt varza si in viata reala la fel ca si in mediul online.
  • Niciodata nu iti poti pune increderea intr-unu de 12-14 ani , mai ales cand ii auzi ca joaca ei CSGO de 10 ani , da acu 10 ani abia l-a fatat maica-sa.
  • Cand se trezeste cu bani pe mana , bani din donatii sau din sponsorizari(daca stie ce e asta la momentul respectiv si intr-adevar constientizeaza) el nu e constient decat sa bage in buzunar , nu se gandeste ca pe termen lung afecteaza foarte mult comunitatea unde este sau comunitatea in care vrea sa aibe un grad , o culoare.
  • De cand a disparut ideea de teamspeak3 si a aparut cancerul de discord , nu prea mai gasesti oameni maturi . Majori sa zic ca din 10 , poate dai de 2-3 , dar in rest , copii . Nu vreau sa fiu rau cu ei sau sa se interpreteze gresit , dar un copil ce se uita pe net la cum era odata , niciodata nu o sa poata sa refaca sau sa ajute comunitatea in care se afla decat prin activitatea lui 1 post 2 si aia e . Bani nu , idei nu , creier nu . Zic creier nu pentru ca nu are efectiv experienta de viata , experienta de comunitate destupata in capul lui . Multi dintre ei intra joaca stau 2-3 ore cu alt prost pe discord in privat ( de ce mai intra pe serveru mare nu stiu dar presupun ca e o moda de 2 lei ) si dupa gata , mai intra cand mai intra .
  • Sa inchei frumos si mai explicit subiectul acesta , nu este o problema ca ar fii prea tineri sau prea pretentiosi . Ideea de baza si principala e ca nu au cum sa se poata ocupa la varsta aia de asa ceva , pentru ca pe langa ca depind de parinti cand vine vorba si de 1 leu , nu au experienta de viata !

Sa continuam , ideea lui Dani sau daca il cunoaste cineva din vechi ( Donnes ) , era o idee pura , o idee benefica , care cel putin la vremea aia , daca mai era unu ca el , este sansa foarte mare sa fii perseverat cu aceasta .

Ce avea el si cati bani investea?

• 8 servere de MIX ( pe 4 se jucau in fiecare seara Warnight )
  • 10 servere de CS 1.6 ( 3 furien  / 1 zm / 5 classic / 1 dr(deathrun)
  • Licenta la TS3 / Forum , host foarte bun pentru vremea aia si multe altele.

Legat de bani , nu cerea detinatorilor de server bani , ii ruga ca banutii pe care ii bagau in server sa ii bage in reclama si boosturi , el achitand integral toate serverele din buzunarul lui . ( Idee bomba daca te tine buzunarul , dar trebuie sa ai si cu CINE sa faci asa ceva , nu cu sa moara mama am facut ace la 8 ani pe csgo in 2015  da el e nascut in 2017 )

Suma pe care o platea lunar ( aproape 480-550 euro pe tot ce tine de host / forum / ts3 / gazduire etc ) , iar pe langa asta aproape 650-700 euro lunar pentru toate serverele si mentenanta lor . Era cineva care se pricepea la scripting si facea efectiv ce voia el ( il platea cu 50 euro pe saptamana )

Concluzie?

Ideea a fost brilianta , dar din pacate neavand cu cine , s-a ales praful ( la o scurta perioada de timp a aparut firma de gazduire sau ce naiba este hzone inspirata de la fosta comunitate hgame ) . Parerea mea personala ? 

O risipa de bani , nervi si mai ales timp , in ceva ce nu poti face mai mereu singur ( exemplu vital @HKS 27D ) de aceea ai nevoie de ajutor  , 1 acolo 1 dincolo si tot asa , nu sa faci doar tu tot , ca apoi sa o iei randeaua sau mai rau sa ti ceara lumea pluginuri si sa aibe o tentativa de a vinde munca ta la altii pe bani . Continuand ,

Nu este vorba mereu de bani , e vorba de initiativa si de ce iti doresti sa ai sau sa construiesti de la 0 . Depinde si de bani cat colo ca pentru a baga intr-o comunitate minim 20-35 de milioane , nu o face multa lume , dar initiativa daca o ai si planul totodata stabilit , cu putin ajutor face ceva frumos . Singur , in tot , mai ales la inceput , este foarte greu .

Sper ca nu v-am plictisit , va pup !

• Like 1
  • Create New...