kenzake powah! Posted February 25 Posted February 25 Au trecut aproximativ 9 ani, 9 ani in care nu am mai avut timp si nici curiozitati despre ideea de comunitate / gaming . Intr-o zi , la munca , am luat hotararea sa arunc un ochi pe ce mai este la ora actuala in Romania . Pe langa faptul ca am ramas socat pentru ca multe din comunitati nu au trecut testul timpului , am fost uimit ca doar o singura comunitate a putut face asta , comunitatea FARISIDE . Cei de la laleagane nu se pun pentru ca au schimbat staff-ul cu multi ani in urma , nu mai sunt administratorii principali deci lor le dam cu skip . 9 ani !! , 9 ani in care viața reală a venit peste noi toți: muncă, responsabilități, schimbări, oameni noi, priorități diferite. Gamingul a rămas undeva în background — ca o melodie veche pe care nu o mai asculți zilnic, dar pe care nu o uiți niciodată ! Era comunităților — perioada pe care doar veteranii o înțeleg . Nu existau numai jocuri , erau practic ecosisteme . Intrai pe : Indungi , ExtreamCS , Rangfort , CS16 , FAIRSIDE ,PGLGAMERS , PGLZONE , CSREDDEVIL , CSBLACKDEVIL , PRONION , ECILA , FREAKZ , ARENAX si simteai instant ca faci parte sau ca ai vrea sa faci parte mai bine zis , din ceva . Forumurile trăiau , topicurile respirau efectiv si plus de asta , drama, prieteniile, competiția — toate erau reale !! Momentul în care totul s-a stins (așa credeam la vremea aia eu , personal) Apoi a venit schimbarea. Discord a înlocuit forumurile, CS 1.6 a început să piardă teren, Oamenii au crescut, Comunitățile mari s-au fragmentat sau inchis multe dintre ele. Vorbeam in perioada aia cu alti veterani sa zic asa si auzeam pareri diferite ca de exemplu: „Epoca forumurilor a murit.” Și sincer? Am crezut și eu asta , chiar am crezut avand in vedere ca s-a schimbat totul si ca usor usor lumea asta a gamingului o ia la vale . Am închis tab-urile. Am dispărut ani întregi. Fără servere. Fără grade. Fără comunități ! Revenirea , primul șoc . De ce ? După 9 ani, am început să caut din nou si ghiciti ce am gasit in schimb? - Confuzie ! Unele comunități dispăruseră. Altele erau umbre ale trecutului. Dar surpriza reală a fost alta, comunitatea pe care am venit tocmai in pragul in care eram pe terminate in cea de dinaintea ei , inca era deschisa . Comunitatea FAIRSIDE , care m-a primit calduros inca de la primele minute ale logarii pe forum . Trebuie sa recunosc , din gasca veche , singurul care a ramas este @HKS 27D. Fostii detinatori am aflat ca s-au retras. Unul dintre ei a plecat pe Rangfort unde la scurt timp dupa a fost banat permanent , iar celalalt a ramas aici ca si membru Hall of Fame . Sa vorbim acum despre ce a insemnat si reprezentat pentru mine fiecare din comunitatile unde am activat . INDUNGI — legenda care a format generații. Nu doar o legenda , o scoala mai bine zis , scoala multora si sincer nu era doar o comunitate sau cum am mai auzit o comunitate neortodoxa. Acolo am invatat ce inseamna cu adevarat sa fii staff si mai ales ce raspundere este , organizare si totodata colaborare . O comunitate care a ramas ca si un simbol pentru multi gameri romani printre care si eu . eXtreamCS , structura si disciplina . Aceasta a fost mereu mai organizata si mai structurata. Gradele erau clare , era foarte stricta ca si comunitate si bineinteles seriozitatea care isi spunea cuvantul in anii ei de activitate . Acum a ajuns un history al scripterilor de cs / samp / minecraft si multe alte lucruri , unde intra lumea si isi cauta ceva pentru propriul beneficiu , dupa care iese . Rangfort , comunitatea care fost adaptata la noua generatie . Aveau design modern , activitatea era constanta si chiar super mare comparandu-se chiar si cu indungi plus ca se adapta foarte repede la noile trenduri , chestie care i-a ajutat mult si au preluat si dus mai departe vibe-ul de oldschool/clasic forum. FAIRSIDE ROMANIA , sentimentul de restart, sentiment care a readus la viata muuulte experiente traite aici inca din 2017 . Cand am revenit , am avut si totodata inca am , feelingul ca se poate construi ceva aici . Ceva frumos , unic , de durata , care sa combine tot ce au avut si nu au avut alte mari comunitati , toate intr-un singur pachet . Adica? - nostalgia de pe indungi , structura ( asemanatoare) cu extream cs , adaptarea ca pana la urma si de drept e cea mai veche comunitate de cs din Romania , adaptare care aduce de rangfort . Părere personală (direct și sincer) După 9 ani de pauză am realizat ceva important: - Problema nu a fost că au murit comunitățile , problema a fost ca oamenii au incetat sa mai creada in ele . Comunitățile trăiesc doar prin implicare si dorinta. Nu prin: -logo-uri, -domenii, -servere pline artificial ( numai boti sau alte lucruri ) Ce lipsește azi față de trecut ( repet , o parere strict personala ) Adevărul dur: - răbdarea oamenilor e mult mai mică - loialitatea e mai rară, - majoritate a oamenilor ,vor totul instant. Înainte construiai un rank luni întregi , iar acum lumea vrea rezultate într-o săptămână. ( fie vorba ca e de comunitate strict de forum sau serverele de counter , e valabil in general ) Dar tocmai asta face diferența între o comunitate temporară și una legendară . 2
Recommended Posts