Jump to content

Aplicatia TVTime, trackerul perfect pentru filme si seriale

Recommended Posts

Posted

Salut! Am decis sa prezint iubitorilor de filme o aplicatie pe telefon ce este foarte calitativa si utilizata de catre multi fani pentru a fi la curent cu toate filmele si serialele pe care le vizioneaza, le-au vizionat sau planuiesc sa le vada.

Aplicatia ocupa putin spatiu (aprox 100 MB, in total pana in 400 MB cu toate datele pe care le va salva).
Iti poti face cont sau sa te conectezi direct cu Facebook sau alte platofrme sociale.

Ideea aplicatiei este una simpla: Adaugi filmele si serialele pe care le vizionezi si bifezi episoadele/sezoanele pe care deja le-ai vazut. Apoi, daca serialul nu s-a terminat, iti vor aparea pe pagina episoadele noi din serial atunci cand apar. Pe scurt, nu mai trebuie sa cauti sau sa fi la curent de fiecare data (pe 20 martie apare filmul x, pe 13 mai continuarea sezonului y al serialului z, iti spune direct aplicatia odata ce ai adaugat filmul/serialul respectiv in lista).

Cand apare un episod sau un film nou, de obicei primesti notificare de la aplicatie imediat sau maxim in urmatoarele 2 zile.
 fairside-romania-tvtime-app-review-watch-next.jpeg

Aplicatia dispune de paginile "shows" si "movies" unde ai sectiunea de "watch next", respectiv "upcoming". La watch next iti apar toate serialele pe care le-ai inceput, spunand episodul la care ai ramas si cate episoade mai ai de vazut dupa acestea. Daca serialul nu este inceput sau nu mai este vizionat de ceva timp, va aparea sub cele de la watch next, specificand statusul lor. Pagina de upcoming, desigur, iti arata cand apar urmatoarele episoade ale serialelor. La fel este si la pagina de filme.

fairside-romania-tvtime-app-review-upcoming-shows.jpeg

In cazul in care ai ajuns cu totul la zi, aplicatia are sectiunea de "explore" unde poti afla urmatoarele:

• Daca persoanele pe care le ai la follow au profilul public, poti vedea activitatea lor (cand bifeaza ca au vazut un episod, poti observa si tu acest lucru)
  • Filmele si serialele care sunt acum populare, in trending
  • Recomandari de filme si seriale bazate pe filmele si serialele pe care le vizionezi tu (si este destul de bine gandit, rar am avut la recomandari ceva ce nu m-a atras)
  • Grupuri de discutii despre filme (fanbase-uri, critici de filme si altele)
  • Posibilitatea de a descoperi filme si seriale calitative, apreciate de fani, desi nu mai sunt printre cele mai discutate in momentul actual, oferind posibilitatea de a descoperi noile tale filme si seriale favorite

Cu accent si pe socializare si conectarea fanilor (marirea unui fanbase), fiecare episod vizionat, respectiv film, are propriile sectiuni de comentarii, unde lumea isi impartaseste parerile despre episod, trimit meme-uri, isi spun teoriile si cauta prieteni noi. Poti vota personajul preferat in filmul/episodul respectiv, poti sa votezi reactia la episod (shocker, sad, angry etc) si poti vedea descrierea episodului. Comentariile sunt extrem de active, fiind foarte multi utilizatori, si sunt filtrate automat in engleza.

Spoilerele sunt marcate automat, desi e recomandat sa nu deschizi comentariile pana cand termini vizionarea.

fairside-romania-tvtime-app-review-episode-stats.jpeg

Un alt feature foarte util este acela ca la foarte multe filme si seriale este specificata platforma pe care poti viziona contentul SI detecteaza automat in functie de tara disponibilitatea (daca e pe Netflix US dar in Romania nu, nu iti apare ca il poti viziona pe Netflix).

Ai si pagina de profil, unde iti poti pune o poza de profil, un banner pe background din serialele tale la alegere si poti vedea folowerii tai, respectiv cei pe care ii urmaresti si istoricul comentariilor tale.

Un alt aspect placut sau poate neplacut pentru unii este acela ca iti numara timpul petrecut pe filme, respectiv seriale.
Asadar, iti arata numarul total de episoade vizionate si numarul total de filme vizionate, respectiv lunile, zilele si orele petrecute vizionand serialele si filmele tale. Mai jos o sa pun poze cu statisticile mele.

fairside-romania-tvtime-app-review-total-episodes-watched.jpeg

fairside-romania-tvtime-app-review-time-spent-watching-movies.jpeg

Dupa cum se poate vedea, sunt un fan inrait al actoriei, cinematografiei si vizionarea contentului din mediul acesta. Mai mentionez faptul ca desenele animate nici macar nu le-am adaugat, sunt doar seriale live-action salvate.

Aplicatia dispune de niste functii atat utile cat si placute, precum statistici si grafice in care ti se prezinta cate episoade urmeaza sa apara in fiecare din saptamanile, respectiv lunile urmatoare. Similar, poti viziona pe grafic cate episoade, filme etc. ai vizionat in ultimele saptamani, ce genuri de filme si seriale erau toate cele vizionate, platformele pe care au fost disponibile si asa mai departe (ex: 400 de seriale de drama, 200 din ele disponibile pe Netflix, 35 de episoade vor aparea in luna Martie).

Poti viziona in statistici si care au fost cele mai mari maratoane ale tale (numar de episoade din serialul respectiv si orele petrecute consecutiv vizionand). Iti arata cate seriale inca sunt in productie, personajele cele mai votate de catre tine, cele mai apreciate comentarii ale tale etc.

Aplicatia dispune si de badge-uri pe care le deblochezi pentru descoperirea functiilor aplicatiei, pentru a fi recompensata activitatea ta (ai comentarii populare, ai fost activ, ai avut impact in reviewuri etc)

Alte badge-uri sunt cele de quick-watcher pentru fiecare serial (ai vazut x episoade consecutive la maxim 48 de ore de la aparitia lor) si marathoner (ai vazut y episoade in 24, 48, 72 de ore)

fairside-romania-tvtime-app-review-time-to-catch-up.jpeg

O functie extrem de utila pentru cei ce vor sa isi gestioneze timpul este cea de la statistici care iti spune cate episoade mai ai de vizionat in total la toate serialele tale, respectiv orele necesare pentru a le vedea pe toate. Acestea se pot vedea in poza de deasupra. Iti arata si o medie de episoade vazute per saptamana si cand ai ajunge la curent cu toate serialele, respectiv filmele daca ai continua sa te uiti in acelasi ritm (daca ma uit 5 episoade pe saptamana, mai jos de "time to watch" aplicatia imi spune ca abia in 11 august ajung la curent cu toate serialele).

Concluzia este ca dupa ce am cautat o gramada de timp o aplicatie buna pe care sa imi pot tine cum trebuie evidenta atat a filmelor, dar si a serialelor vizionate de mine plus sa fiu la curent rapid cu tot ce este nou, TVTime a fost singura care mi-a oferit tot ce mi-a trebuit, cu atat mai mult intr-un mod optim si care ma atrage zilnic inapoi pentru a imi bifa filmele si serialele, respectiv pentru a vedea comentariile si teoriile din partea celorlalti fani.

Va recomand cu incredere aplicatia TVTime. O utilizez de mai bine de 8 ani, dupa cum se poate vedea si mai sus am bifat episodul de la Game of Thrones ca vizionat pe data de 24 iunie 2018.

Multumesc pentru atentie!

• Starred 1
  • Congrats! 1
  • Love 2
  • Maximum Rate 1
Posted

Salut !

Chiar mi a placut mult topicul tau, a fost super placut de citit si foarte bine explicat.

Nu stiam de aplicatie pana acum, dar dupa ce am citit ce ai scris m ai facut curios si am descarcat o sa o incerc. Pare genul de aplicatie perfecta pentru cineva care urmareste mai multe seriale si vrea sa fie la curent fara sa caute constant datele de lansare.

Partea cu statisticile mi se pare foarte interesanta, mai ales ca iti arata cat timp ai petrecut uitandu te si cate episoade mai ai de recuperat. Si functia cu comentariile la fiecare episod suna foarte fain, mai ales pentru discutii si teorii.

Multumim ca ai impartasit o aici, chiar pare o aplicatie utila pentru pasionatii de filme si seriale!

• Love 2
  • Maximum Rate 1
  • 4 months later...
Posted

Update trist: Aplicatia TVTime si-a inchis usile, insa developer-ul care a creat initial aplicatia (si care a vandut-o in ultimii ani) a decis sa refaca o noua aplicatie similara pentru a "salva milioanele de fani".

Se vor putea importa datele din TVTime din fericire.

El promite o platforma similara dar mult mai bine optimizata, cu consum mai mic si timpi mai buni de raspuns, si care sa nu coste atat de mult pentru el si cei ce o vor sustine, ca sa nu se inchida niciodata.

Va voi oferi mai multe detalii cat mai curand, va aparea in aceasta luna (iulie 2026) aplicatia...