Jump to content

Piramida cu ochiul si simbolul dolarului: este acesta semnul Illuminati?

Recommended Posts

kenzake powah!
Posted

teoria-conspiratiei.jpg

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri asociate cu teoriile conspirației este piramida cu ochiul atotvăzător, cunoscută și sub numele de Eye of Providence. Acest simbol apare inclusiv pe bancnota de 1 dolar american, lucru care a generat de-a lungul timpului numeroase discuții și teorii.

Pe bancnotă se poate observa o piramidă neterminată, deasupra căreia se află un ochi într-un triunghi luminos. Pentru unii oameni, acest simbol ar reprezenta ideea unei puteri care „vede totul” și care ar supraveghea sau controla lumea din umbră.

Unii susținători ai teoriilor conspirației leagă acest simbol de Illuminati, o societate secretă despre care se spune că ar influența politica, economia și deciziile globale. Conform acestor teorii, piramida ar reprezenta structura puterii, iar ochiul din vârf ar simboliza elita care controlează totul.

iluminati-teorie.jpg

Pe de altă parte, istoricii spun că simbolul are origini mai vechi și o semnificație diferită. Ochiul atotvăzător a fost folosit în artă și religie pentru a simboliza providența divină sau ideea că Dumnezeu vede totul. Piramida neterminată de pe bancnota americană ar reprezenta, potrivit explicațiilor oficiale, forța și construcția continuă a statului.

Cu toate acestea, combinația dintre piramidă, ochi și simbolul dolarului a devenit un element central în multe teorii despre putere, societăți secrete și influența globală.

• Credeți că simbolurile de pe bancnota de 1 dolar au un sens ascuns?
  • Este piramida cu ochiul doar un simbol istoric sau ceva mai mult?
  • De ce credeți că simbolurile legate de Illuminati sunt atât de populare pe internet?
  • Like 1
  • Starred 1
  • Love 1
Posted

Salut !
Cred ca de cand eram mic copil am tot auzit acest termen de "Illuminati". Mereu am fost interesat si fascinat de acest subiect, pana in ziua de azi ma mananca pe interior ca nu avem mai multe informatii (confirmate) legat de acest "cult". In ultimii ani am tot vazut video-uri pe youtube cu persoane foarte influente care povestesc de acest "cult" spunand ca in lumea aceasta "online" se poate sa "iti vinzi sufletul" pentru a avea o cariera.
Pe langa asta celebra faza de la show ul american de televiziune "Jimmy Kimmel" unde faimosul actor Jim Carrey vorbeste despre aceasta organizatie si gesticuleaza constant cu mainile un triunghi. Majoritatea lumii a incercat sa il scoata "nebun" dupa tot incidentul si incercand sa faca totul sa para ca o gluma, voi ce credeti era serioasa sau doar un segment gandit de dinainte?🤔

• Thanks 1
  • Create New...