kenzake powah! Posted March 7 Posted March 7 De-a lungul istoriei au existat numeroase povești și teorii despre invenții revoluționare care ar fi fost ascunse sau oprite de interese economice sau corporative. Unii susțin că anumite tehnologii care ar fi putut schimba lumea – în special în domenii precum energia, medicina sau transportul – ar fi fost blocate pentru a proteja industrii deja existente. Un nume des menționat în aceste discuții este Nikola Tesla, un inventator celebru din secolul XIX–XX. Tesla a lucrat la proiecte legate de transmiterea energiei electrice fără fir și la alte idei inovatoare. De-a lungul timpului au apărut teorii conform cărora unele dintre invențiile sale ar fi fost prea avansate pentru epocă și ar fi fost abandonate sau ignorate. Există și discuții despre tehnologii care ar putea produce energie foarte ieftină sau nelimitată, ceea ce ar putea afecta industrii uriașe precum petrolul sau energia convențională. Pe internet circulă numeroase exemple menționate de susținătorii acestor teorii, cum ar fi: tehnologii de energie alternativă extrem de eficiente invenții medicale care ar putea trata boli grave sisteme de transport sau propulsie foarte avansate Pe de altă parte, majoritatea cercetătorilor spun că multe dintre aceste idei sunt speculații sau proiecte care nu au funcționat în practică, iar dezvoltarea tehnologică este limitată de costuri, cercetare și posibilități tehnice. Totuși, ideea că anumite invenții ar putea fi ținute ascunse pentru a proteja interese economice continuă să fascineze oamenii și să fie discutată în numeroase documentare și articole. Credeți că anumite invenții revoluționare ar putea fi ascunse de interese economice? Există exemple din istorie unde tehnologii importante au fost ignorate sau abandonate? Care credeți că ar fi cea mai mare invenție care ar putea schimba lumea dacă ar fi descoperită astăzi? Voi ce parere aveti? 1 1 2
420 Posted March 8 Posted March 8 Salut ! Dupa parerea mea si dupa informatiile pe care le detin, exista 1000% tehnologie avansata ce este ascunsa de "oameniil normali". Nu voi intra prea mult in detalii, dar din mai multe povesti si informatii va pot garanta ca in domeniul medical, inventii ca leacul pentru cancer au fost descoperite de ceva timp, iar acestea raman "ascunse" de oamenii normali strict pentru a putea monetiza la maxim acest lucru. Nu cred ca este ceva la nivel global inca, eu stiu doar de cateva tari specifice (USA, China, Japonia). Probabil se afla in mult mai multe, eu impartasesc ce stiu "din surse". Credeti ca o sa prindem ziua cand astfel de leac o sa ajunga public pentru oricine? 1
Recommended Posts