Derby Posted March 18 Posted March 18 Salut! In urma citirii topicului facut de catre @HKS 27Dcu privirea originii numelui sau (link aici) m-am gandit sa fac si eu un topic in legatura cu decizia mea de a ramane cu numele Derby de mai bine de 15 ani de zile, dar sa ofer si o scurta istorie a primilor ani ai mei de gaming. Desi imediat fac 24 de ani, se vor face 20 de ani de cand ma joc si umblu pe calculatoare. Eu am primit primul PC la 4 ani, si acum tin minte monitorul acela cu tub pe care, din fericire, tata l-a inlocuit cu un monitor clasic Dell de vreo 17 inch, cred ca toti cei mai OG stiti despre ce vorbesc. O sa atasez totusi mai jos o poza: Inca de atunci am fost invatat cum sa ma joc sau sa fac alte modificari mici prin windows. Totusi, fata de majoritatea persoanelor pe care le-am intalnit online (toti crescand cu CS) eu am avut alte inceputuri in gaming. Desigur, fiind super mic la inceput erau clasicele jocuri Hercules, Tarzan si mai stiu eu ce jocuri din anii 90 sau early 2000 pe care sigur le-au jucat toti care au avut copilaria sau adolescenta in acei ani. Rapid, am evoluat la jocuri precum Age of Empires 2 (inca il consider cel mai bun RTS din toate timpurile, faptul ca acum avem definitive edition cu expansiuni noi, reworkuri, graphics si mechanics upgrades e absolut cireasa de pe tort), FlatOut, Carmageddon, Starcraft, Need for Speed si mai stiu eu ce. Desigur, am jucat si eu WoW (World of Warcraft) si sincer mai ales Metin 2 in veselie, ca orice roman. Dar, pentru mine 90% din timpul petrecut la PC, care deseori erau ore in sir, a venit tot de la un MMO, extreeeem de popular in Europa, dar care la romani nu prea a inflorit datorita obsesiei fata de Metin 2 care deseori era una "orbeasca" existand jocuri pe acelasi vibe mult mai bune. Jocul despre care vorbesc este 4Story. Au venit niste prieteni de familie la noi cand eu aveam 5 ani (aproape 6), cu copilul lor, care a insistat neaparat sa se instaleze la noi pe PC acest joc sa il joace cat timp este in vizita. Initial ca orice copil care stie doar de jucaria lui, spuneam ca ce e asta, joaca-te ceva cu adevarat fain etc prezentandu-i libraria de sute de jocuri desigur piratate de catre tata care era un mare gamer la randul lui (si inca este). Ei bine, din primele probabil 10 secunde de cand a intrat pe lume, deja urlam ca vreau si eu cont sa ma joc cand am vazut ce superb arata (era ceva nemaipomenit prin 2007-2008) 🤣. Pana si acum prefer vibe-ul 4Story putin remastered/reworked la grafici ceva mai bune (de un 2015-2018 sa zicem) decat alte MMO-uri de 2 lei ce au tot fost scoase de duzina incercand sa replicheze succesul jocurilor WoW, 4Story si Metin 2 (astea sunt Holy Trinity nimic nu a ajuns niciodata nici pe aproape oricat succes au avut, "cine stie cunoaste" ca altfel nu am cum sa ii spun). La inceput nu aveam nici o idee ce nume sa imi pun. Era cam "alien" treaba asta pentru mine. Cum adica sa imi aleg eu numele personajului? In general pe orice joc jucam aruncam nickname-uri de la bossi sau nivele, maxim putin schimbate fata de numele lor (ex: Razerr pe NFS MW 2005, Emp. Xerxes sau Louis XXXI pe AoE2). Asadar, primele mele nume erau extrem de cringe si random (tot am ajuns sa pun nume de "NPC/mob", gen patrula59 apoi au urmat nume de genul balaurul1993, eu fiind nascut in 2002 gen... sau zackcody si alte nume din desene). Fast forward in 2009-2011, cand am descoperit serverele private de 4Story. Primul primul server privat descoperit a fost EG (dupa ce am jucat oficialele pe Ro, global etc). Deja incepeam sa stiu o iota de engleza si sa fac conversatie cu oamenii. Acolo au venit primele nickname-uri adevarate, desi din ce am observat erau ceva comun si nimic unic (ex: Blackever, care l-am pus de multe ori Blackeder ca era deja luat). Acel D va avea o mica semnificatie in numele meu, combinata cu numele intreg in sine. Dan e numele unchiului meu, pe care de mic l-am admirat, de aceea am ales acel "D" ca litera schimbata in primul nick. In perioada aceea, nici nu mai tin minte sigur daca 2009 sau 2010, am decis sa imi petrec zile intregi cautand un nickname pe care sa il pastrez (macar cateva saptamani sau luni, ca ma plictiseam de ele mai rau ca de jucarii). Asadar, fiind complet clueless si avand putin de burnout stand toata ziua pe 4Story, am "revenit" la activ pe celelalte jocuri pe care le jucam intr-una cu orele. Cum ar fi FlatOut. Si aici cumva a venit click-ul final. Daca tot am schimbat acel D dupa prenumele unchiului meu, voiam sa am un nick care de preferat incepe cu litera D in continuare. Modul meu preferat pe FlatOut era Demolition Derby. Nu doar ca ma jucam doar Demolition Derby ca si custom/freeplay dupa ce finalizam tot cu cupele de aur (ceva extrem de dificil mai ales pe atunci, daca nu ma insel aveam si moduri sa cresc dificultatea jocului si am facut totul cu hardest difficulty) eram si extrem, dar extrem de bun. Am participat la cupe online care nu verificau varsta, care in 90% erau doar for fun, dar si cateva pe bani la care am refuzat banii fiind un copil. Nu am pierdut deloc niciun turneu. Asadar, am decis ca merita macar incercat sa imi pun nickname-ul Derby, desi toata lumea pe care o stiam pe atunci era cu FlatOut, NFS si alte jocuri de racing, din care multe aveau si moduri de Demo Derby (stiu ca NFS nu are, dar lumea tot juca "similar" cautand sa faca ravagii si accidente pe traseu). Spre surpriza mea, nimeni nu il folosea, multi nici nu faceau legatura, nici macar fanii infocati a jocurilor astora si pana si cativa care se jucau doar Demo Derby credeau ca vine de la altceva. Tot timpul eram foarte implicat in bresle si tot timpul ori aveam grade, ori eram chiar Vice-lider si cam in fiecare zi cand puteam participa la Territory War il organizam eu (cand am mai crescut, eram si pe voice cu oamenii dar pana pe la 13-14 ani o faceam doar pe chat ca imi era frica rau, stiti cum bagau parintii frica aia in noi sa nu vorbim niciodata cu necunoscutii pe jocuri ca vezi doamneee...) Am observat faptul ca aproape toata lumea complimenta numele ca este "cool" si toti ma strigau dupa acel nick chiar daca faceam mai multe caractere cu nume usor de spus sau care sunau "catchy". Prin 2012-14, a fost un boom cu zeci de servere private si am testat si acolo. Mai multe nume, desi de multe ori Derby nu era primul char facut si nici macar nu era principalul in 90% din cazuri, lumea tot Derby in sus si in jos. Atunci am decis ca gata, Derby ramane forever. Oricum deja il foloseam de cativa ani si eram cunoscut de absolut toata lumea din comunitate care nu era noua/care nu a luat pauze de la joc incepand cu 2010-11 ca la inceput nu ma facusem remarcat. La inceput pe Steam foloseam alte nume, de obicei personaje din filme si pozele lor (T-bag, Lucifer, Dean Winchester, Rumplestiltskin, Petyr Baelish, Klaus Mikaelson si asa mai departe). Pana la urma tot cu Derby am ramas si pe Steam (desi acum sunt Mana Fermecata de vreun an sau 2 pe Steam, dar in rest inafara de Faceit doar Derby folosesc absolut, dar absolut peste tot). Cam asta ar fi originea numelui meu. Inlocuind cate o litera random cu D (de la prenumele unchiului meu) in orice nick care era luat deja, am vrut un nick mai "permanent" care sa inceapa cu D. Fiind efectiv campion aproape undefeated pe Demo Derby pe FlatOut si chiar si pe alte jocuri (ex: Dirt Showdown desi asta a aparut mai tarziu dar cam orice racing game online cu modul de Demo Derby) am decis sa aleg Derby fiind si modul meu preferat de joc in orice racing game. Multumesc pentru atentie! 1 1
Recommended Posts