Jump to content

Recommended Posts

Posted

Introducere

Naruto este un anime bazat pe manga-ul creat de Masashi Kishimoto. Aceasta a inceput sa fie publicata in 1999, iar adaptarea video a venit putin mai tarziu, in 2002 si a fost realizata de studioul Pierrot. Prima serie Naruto are 220 de episoade si reprezinta inceputul uneia dintre cele mai cunoscute francize anime din lume. Naruto face parte din asa-numitul "Big 3" alaturi de One Piece si Bleach, fiind unul dintre cele mai populare anime-uri din toate timpurile.

Poza Coperta Naruto Prezentare Review

Prezentare

Naruto este povestea unui baiat pe nume Uzumaki Naruto, care traieste intr-un sat numit Konoha. El este orfan si este evitat de majoritatea oamenilor din sat, deoarece in interiorul sau este sigilat un demon care a terorizat satul in trecut si este foarte puternic. Din cauza acestui lucru, oamenii il privesc cu teama si il trateaza diferit, fara ca el sa inteleaga complet de ce.

Din dorinta de a fi acceptat si recunoscut, Naruto viseaza sa devina Hokage, liderul si cel mai respectat ninja al satului. La inceput este vazut ca un copil neindemanatic si pus pe glume proaste, dar pe parcurs incepe sa evolueze si sa demonstreze ca are ambitie si determinare.

Povestea urmareste formarea lui ca ninja, incepand cu anii sai din academie continuand cu misiuni alaturi de echipa sa, cu numele de "Team 7" formata din inca 2 personaje emblematice ale seriei: Sasuke Uchiha si Sakura Haruno, sub indumarea senseiului Kakashi Hatake. Realatiile dintre personaje sunt foarte importante, predominanta fiind rivalitatea dintre Naruto si Sasuke, acesta fiind elementul central al povestii.

Pe parcursul seriei apar mai multe arcuri narative in care echipa lor participa la misiuni, examene ninja sau lupte impotriva altor sate. Un moment important este examenul Chunin, unde apar multe personaje noi si unde se dezvolta foarte mult universul anime-ului. 

Naruto reuseste sa combine actiunea cu momente emotionante si chiar amuzante. Anime-ul pune accent pe teme precum prietenia, munca grea vs talent, dorinta de a fi acceptat si depasirea propriilor limite. Fiecare personaj are propria poveste si propriile motive, ceea ce face universul destul de complex.

Un alt aspect important este evolutia personajelor. Nauto nu devine puternic peste noapte, ci trece prin multe dificultati si esecuri. In acelasi timp, si celelalte personaje se dezvolta si au momente importante. Naruto este cunoscut pentru faptul ca are un cast mare de personaje de care fanii se ataseaza pe parcursul povestii. Uneori povestiile lor fiind chiar mai emotionante si interesante decat a lui Naruto.

Totusi, fiind un anime lung, are si destul de multe episoade filler, adica episoade care nu sunt direct legate de povestea principala, lucru care poate parea uneori obositor pentru unii. In acelasi timp acesta pot fii sarite daca esti interesat sitrct de povestea "main" sau vizionate daca vrei sa ai mai mult screen time pentru anumite personaje care ti-au placut si nu au aparut atat de mult in povestea principala.

Per total, Naruto este un anime care reuseste sa construiasca o poveste complexa si sa creeze personaje memorabile, fiind unul dintre cele mai importante anime-uri din istorie. Influenta sa inca este vazut si in zilele noastre la serii care acum ies pe ecrane.

Review

Ca review personal, Naruto este genul de anime care te prinde foarte usor si la care te atasezi de personaje rapid. Povestea lui si dorinta sa de a fi acceptat sunt lucruri cu care multi oameni pot rezona.

Luptele sunt interesante, mai ales cele strategice, unde nu conteaza doar puterea, ci si modul in care gandesc personajele. In acelasti timp, anime-ul are si multe momente emotionante care chiar reusesc sa te impresioneze.

Un punct unde Naruto exceleaza este dezvoltarea personajelor si relatiile dintre acestea, mai ales legatura dintre Naruto si Sasuke. De asemenea, universul este bine construit si plin de personaje diferite, abilitati interesant gandite si povesti pentru majoritatea din ele.

Totusi, un minus destul de mare pentru multi, il reprezinta numarul foarte mare de fillere, care pot intrerupe ritmul povestii si pot deveni plictisitoare daca vrei sa urmaresti doar firul principal. Chiar si asa, exista o gramada de site-uri care iti specifica exact ce episoade sunt filler si care nu, incat sa stii exact ce poti "sarii" fara sa pierzi nimic din povestea originala. Eu unul am vazut toate episoadele, recunosc ca o parte dintre fillere sunt absolut groaznice si nu isi au locul deloc, dar unele chiar au fost interesante si mi-a facut placere sa vad mai multe intamplari cu personaje care nu au primit prea mult timp "pe ecran" in episoadele principala.

In concluzie, Naruto ramane un anime iconic si foarte important pentru cultura Shonen si anime in general. Este de departe anime-ul meu preferat (nu cel mai bun), cu care eu am crescut si inca il am la suflet. Daca ar fi sa ii dau o nota pentru prima serie, as spune un confortabil 9, mai les pentru impactul si povestea sa.

Daca ajungeti sa il urmariti sau l-ati urmarit deja, nu ezitati sa lasati parerea voastra !

• Love 3
Posted

Salut
Inca un topic super facut!

M ai lasat fara cuvinte cum ai putut sa vorbesti pe scurt despre un anime asa lung , cu asa multe fillere
Is de aceeasi parere ca si tine la faza cu anime iconic. Naruto a dat startul la multe anime uri 

Dar personal , imi place mai mult Shippuden 

• Love 1