RĂDUCU Posted May 2 Posted May 2 The Vampire Diaries este un serial TV american de tip dramă supranaturală, lansat în 2009 și produs de Kevin Williamson și Julie Plec. Serialul combină elemente de romantism, mister și acțiune, fiind unul dintre cele mai populare show-uri cu vampiri din ultimii ani. Despre serial Acțiunea are loc în Mystic Falls, un oraș aparent liniștit, dar plin de creaturi supranaturale precum vampiri, vrăjitoare și vârcolaci. Povestea o urmărește pe Elena Gilbert, o adolescentă care ajunge prinsă într-un triunghi amoros complicat cu doi frați vampiri: Stefan și Damon Salvatore. Personaje principale Elena Gilbert – o elevă de liceu care descoperă lumea supranaturală Stefan Salvatore – vampir calm și protector Damon Salvatore – vampir impulsiv și periculos Bonnie Bennett – vrăjitoare puternică Caroline Forbes – una dintre cele mai evoluate personaje Informații generale Gen: dramă, fantasy, romance Perioadă difuzare: 2009 – 2017 Număr sezoane: 8 Număr episoade: 171 Rețea: The CW De ce merită văzut The Vampire Diaries este apreciat pentru: povestea captivantă relațiile complexe dintre personaje combinația de acțiune și romantism universul supranatural bine dezvoltat Serialul a avut un impact mare în cultura pop și a generat spin-off-uri precum „The Originals”. Concluzie The Vampire Diaries rămâne unul dintre cele mai populare seriale cu vampiri, fiind o alegere foarte bună pentru fanii genului fantasy și dramă.
Derby Posted May 3 Posted May 3 Salut @Radu1337sunt complet de acord cu tine in legatura cu impactul serialului TVD. A fost un fenomen in perioada in care s-a lansat si pana si acum (in special fetele) lumea este complet nebuna dupa acest univers. Totusi, fara doar si poate, The Originals a fost obiectiv vorbind cel mai bun serial din serie. Personal mi-a placut si Legacies mai mult decat TVD desi TVD a fost mai bun din orice punct de vedere. Probabil m-am atasat destul de tare de fiica lui Klaus si era si ultimul serial din acest univers si poate de asta. In orice caz, este un serial binge-worthy si super bun, mai ales in primele sezoane si atunci cand apar The Originals in el. Pana sa avem spin-offul, Klaus, Elijah si Rebekah ofereau un aer mistic, periculos etc fata de personajele principale pe care am ajuns sa le iubim, dar dupa vizionarea The Originals observam cat de complexe si nuantate sunt personajele din familia Mikaelson. Mai multe despre The Originals aici. Probabil toata lumea stie deja de acest serial, dar pentru cine nu, ar ajuta si un mic trailer la sezonul 1 (desi e facut pe tipul trailerelor oldschool, ofera informatiile necesare pentru a te atrage in lumea magica cu Vampiri si Varcolaci): O parte din actori au ajuns in "stardom" doar cu ajutorul acestui serial (Nina Dobrev, Joseph Morgan, Paul Wesley, Ian Somerhalder si Michael Malarkey). O parte din ei au ajuns sa aibe destul de multe roluri in filme si seriale, iar o parte, desi ori au renuntat cu totul la actorie ori abia gasesc roluri, sunt printre cei mai recunoscuti actori datorita rolurilor pe care le-au avut in acest serial. Inainte de Vampire Diaries, doar actrita ce o joaca pe Rebekah era foarte cunoscuta (Claire Holt, care juca una din sirenele din H2O). Actrita Phoebe Tonkin, celebra tot pentru ca era una din celelalte sirene din H2O, a avut rol principal in The Originals (a jucat-o pe Hayley), alaturi de Claire Holt care a continuat sa o interpreteze pe Rebekah Mikaelson. Chiar sunt curios daca Julie Plec va reinvia in viitor seria, stiu ca avea planuri mari cu Legacies pana sa fie anulat serialul dupa 4 sezoane. Ma bucur tare mult ca ai facut un topic pe despre acest serial! 1
RĂDUCU Posted May 3 Author Posted May 3 Salut @Derby Mă bucur că ai zis asta, chiar ai punctat foarte bine diferențele dintre ele. Și eu sunt de acord că The Originals a fost probabil cel mai bine construit ca poveste și personaje. Familia Mikaelson chiar a dus tot universul la alt nivel, mai ales prin complexitatea lor. În TVD erau mai mult „misterioși și periculoși”, dar în The Originals chiar ajungi să-i înțelegi și să te atașezi de ei. Legat de Legacies, înțeleg perfect ce zici. Nu e la nivelul celorlalte, dar are farmecul lui, mai ales dacă ești deja investit în univers și în personaje. Și da, primele sezoane din TVD chiar au fost top, mai ales când apare Klaus & co. Acolo parcă începe cu adevărat „greul” și devine mult mai interesant. Și eu sunt curios dacă o să mai continue universul ăsta vreodată. Ar avea potențial dacă ar face ceva mai matur, poate chiar centrat din nou pe Originals sau pe o nouă generație, dar mai bine scris. Oricum, clar rămâne un serial super binge-worthy! 1
Recommended Posts