Derby Posted May 16 Posted May 16 Salutare tuturor! Ieri au avut loc sferturile la turneul PGL Astana in care am avut si niste surprize imense. Mai jos voi vorbi despre meciuri si voi trimite highlights la Falcons vs FURIA, fiind un meci demn de finala de Major. Enjoy! Mouz 2-0 Aurora Rezultat complet expected, pana si cu roster nou la Mouz. Xantares nu a fost prezent pe server, bottom rated cu 0.65 rating si soulfly mare pro player cu 2/15 pe a doua harta. Eu v-am zis ca e group stage warrior si in playoffs doarme. E inacceptabil cum joaca Xantares de cateva turnee incoace, trebuie sa schimbe ceva ca altfel e complet washed. Nici restul Aurorei nu sta prea bine, dar Xantares chiar a lasat-o foarte moale foarte brusc si nu e ok. Nici cu Mouz nu ma pot mandri, unu la mana torszi are o forma execrabila de la Cluj incoace, spammeaza ratinguri rosii, whiffuri si greseli extraordinare, iar mai nou XertioN continua sa se puna in pozitii avantajoase pentru a farma rating si a "arata" parca lumii ca si el poate fi fragger, ca inca rupe etc. Mi se pare ca afecteaza grav echipa faptul ca el ca IGL se asigura ca tot timpul el ajunge sa fie piesa de baza si starul playurilor, nu propria echipa (in special nu AWP, respectiv starplayerul lor). Oh well, sunt curios cat continua lifegame-ul, ca oricum are si foarte mult noroc chior pe langa toate astea. Spirit 2-0 G2 Spirit a aratat superb turneul asta pe cand G2 s-a chinuit si cu Parivision castigand doar ca au trollat "discipolii" lui Jame, care apropo au avut o forma execrabila tot turneul. Eu cel putin eram sigur ca Spirit rupe tot, chiar m-a mirat faptul ca a fost un 13-11, cu atat mai mult ca HeavyGod nu a carat. Cu nertz in echipa nici nu prea ai ce face, dar si hunter a incetinit putin, iar HeavyGod a avut un meci slab. Not much to say, tabela e clasica donk cu sh1ro carrying hard, dar toata lumea a avut 1 rating sau mai mare de la Spirit. magic 2-1 9z Sincer, rezultat neasteptat, eram sigur ca 9z va domina. Dupa un 13-9 pierdut, 9z a revenit puternic cu un stomp de 13-2. Totusi, se pare ca nu a fost suficient, pierzand 13-11 pe Ancient (harta decisiva) dupa un comeback impresionant. Magie, noroc sau pur si simplu jucatorii mai buni, nu stiu, dar magic de obicei reuseste minim cate un upset la turneele la care participa. Ba chiar la PGL Astana au avut printre formele lor mai slabe, ajungand 0:2 si dupa 3:2 cu majoritatea meciurilor "usoare" pe cand 9z a trecut prin 3 echipe din top 5-10. Anyhow, Falcons au finala garantata (sau?). Sincer voiam Falcons vs 9z rematch, chiar erau sanse mari sa castige 9z, dar contra magic ma astept sa domine. Falcons 2-1 FURIA Ah. Da. Tabela de scor aici. Meciul acesta intr-adevar e demn de finala de Major, mai ales cu 2 harti overtime castigate 22-20, respectiv 19-17 de catre Falcons. Dupa ce FURIA i-a impachetat pe Falcons pe prima harta, molodoy dovedind ca e superior lui m0nesy (parese ca doar pe harta aia din pacate) si doar kyousuke jucand de la Falcons 1v9, pe Nuke s-a schimbat treaba. FURIA incepuse cu un 6-2 complet dominant, dupa care Falcons a facut un comeback in no-time si dupa ce au revenit pe tabela a fost meciul la cate 1-2 runde distanta pana la Overtime. De la 6-2 pentru FURIA, la 9-6 pentru Falcons. De acolo au fost doar neck to neck pana la overtime (9-8, 10-10 etc). FURIA a reusit sa forteze overtime cu niste play-uri si clutchuri excelente de la 12-10 la 12-12. De acolo, din overtime, FURIA 15-13 si dupa choke. 18-16 si dupa choke. Inclusiv rundele 13 si 16 ce le luara Falcons au fost choke de la FURIA. Yekindar, brusc, a uitat ca are propria constiinta si un iq de peste 80. A uitat ca daca vezi AWP pe ecran nu trebuie sa ii mai faci de 10 ori peek cu shiftul, sau jiggle etc si fara sa dai nade, fara sa tragi fara nimic. Molodoy incepe sa dea double scope prin smoke sa nu il vada pe m0nesy boostat si tot asa. Niste avantaje de oameni inclusiv la CT aruncate pe geam, niste post-planturi imposibile de dat retake, cumva aruncate pe geam. Noi trebuie sa ne expunem la main cand tinem hut cu 10 hp stiind ca nu acopera nimeni zona. Lista continua infinit vorbind strict de Nuke. Pe Dust2 nici nu mai zic. Karrigan, desi a fost "bot" pe K/D, ADR, tras etc tot a dus echipa Falcons la victorie. Cu kyxsan nu faceau niciun comeback pe terro si sigur nu mai fortau atatea overtime-uri dupa. Degeaba tragea, ca toate setupurile erau complet diferite si probabil pierdeau de 10 ori mai rau. Nu doar sa fi fragger conteaza. Mai mentionez ca oricat de frustrati au fost Falcons, au reusit sa nu dea choke si sa ramana compusi tot meciul, asta iarasi multumita lui Karrigan. Daca inca era kyxsan, se tiltau maxim si iarasi aruncau meciul. Dar hei, e ok. Poate FURIA in secret e frustrata ca se retrage FalleN si se asigura subtil ca nu mai castiga nimic pana la final de an. Altfel, mi se pare imposibil sa joci asa bine si brusc sa te porti ca un silver fara gamesense la fiecare avantaj obtinut spre final de meci. Bun, ok, FalleN s-a grabit in heaven cand a fost fake defuse, dar nu poti da vina pe el ca a ramas in clutch. Mai adaug si faptul ca m0nesy a avut iar ultimul noroc scris in stele. Aproape toate fazele esentiale le-a avut mai mult din noroc decat din skill. Este un jucator exceptional, iar FURIA de obicei sunt cei cu soarta de genul, dar si m0nesy are o gramada si trebuie sa recunoastem asta atunci cand e cazul. Overall, mi se pare ca Falcons au meritat castigul mai mult prin simplul fapt ca FURIA pur si simplu a dat fumble imens in mid si late-game pe Nuke, respectiv pe tot Dust2-ul. Eu tot o sa tin cu FalleN deoarece isi merita un ultim trofeu pana se retrage, dar la cum isi bate joc FURIA de winurile garantate, din pacate nu cred ca se va intampla. O spun din nou, Budapest 2025 era clar Majorul lor. Dar, ce sa vezi, au dat choke contra Navi pe care abia ce ii batuse 13-2 in Stage 3. Doar FURIA avea sanse cu adevarat sa opreasca dublu grand slamul consecutiv al Vitaltiy. Acum, e cam adio, de atunci si-au pierdut grav forma, sunt inconsistenti rau. Mai jos vedeti highlights la meci: Multumesc pentru atentie! 2
420 Posted May 16 Posted May 16 Meciuri destul de usor de prezis pot spune, fara vreun upset. Meciul dintre Furia si Falcons a fost cel mai vizionat meci de la event, cu overtime-ul de pe map 3 era si normal sa se stranga atata lume sa se uite + Falcons fiind jna dintre cele mai populare echipe la ora actuala. Legat de discutiile de le-am avut noi aici pe topic-uri, vedem ca deja jucatorii de la falcons incep sa iasa sa vorbeasca cat de mare este diferenta cu Karrigan in echipa si ii dau pur si simplu glaze masiv, chiar daca acesta face scoruri infioratoare. Eu o vad pe Falcons sa realizeze lucruri mari cu roaster-ul acesta, poate chiar sa rupa blestemul lui Niko de la Major-uri. Voi ce credeti ?
Derby Posted May 16 Author Posted May 16 @420daca continua si teses sa aibe lifegame si noroc nu doar sa fie carat de echipa catre trofee, suta la suta au sanse la major
Recommended Posts