420 Posted May 20 Posted May 20 Introducere Inazuma Eleven: Ares si Inazuma Eleven: Orion no Kokuin reprezinta cea mai noua generatie din universul Inazuma Eleven. Aceste serii au fost create tot de compania Level-5 si animate de studioul OLM, ca toate seriile precedente. Spre deosebire de seria GO, Ares si Orion nu continua direct povestea acelui univers, ci functioneaza mai mult ca o linie alternativa a seriei originale. Practic, folosesc multe personaje clasice din Inazuma Eleven, dar modifica anumite evenimente si introduc personaje noi. In idee, seria incepe la putin timp dupa ce echipa Raimon castiga Cupa Frontierei contra Liceul Zeus, din seria originala. Cele doua sezoane sunt: Inazuma Eleven: Ares - 26 episoade Inazuma Eleven: Orion no Kokuin - 49 episoade Acestea incearca sa aduca seria mai aproape de stilul original, renuntand la multe dintre elementele SF foarte exagerate din GO. Inazuma Eleven: Ares Prezentare Ares il introduce pe Sonny Wright (Inamori Asuto in japoneza), un baiat foarte pasionat de fotbal care traieste pe o insula mica alaturi de prietenii sai. Dupa inchiderea clubului lor de fotbal, acestia ajung sa joace pentru Raimon si sa participe intr-un turneu destul de important. In acelasi timp, seria readuce multe personaje clasice din originalul Inazuma Eleven, precum Mark Evans, Axel Blaze sau Jude Sharp, dar intr-o versiune alternativa a povestii. Singura diferenta fata de seria originala este ca nu mai sunt neaparat personajele principale la actiune sau in jurul carora se invarte povestea. Sunt personaje secundare care ajuta la dezvoltarea noilor personaje. Ares pune accent mai mult pe competitie si pe dezvoltarea echipelor rivale, fiecare avand propriul stil si propriile tehnici speciale. Are un stil mult mai apropiat de fotbalul din viata reala, cum fiecare echipa are un stil aparte de joc, dar totusi nu se uita de Tehnicile Speciale. Un lucru foarte diferit este stilul vizual. Animatia este mai moderna si mai colorata, dar acest lucru a impartit comunitatea: unii au apreciat schimbarea, iar altii au preferat stilul vechi. In principiu nu consider ca ar fii fost o problema daca nu schimbau "animatia" de la Tehnicile Speciale ce erau prezente in seria originala cum ar fii "Tornada de foc" facuta de Axel. Review Ca review personal, Ares a fost sezonul care mie personal mi-a placut cred cel mai mult, excluzand seria originala. Insa probabil este categoric cel mai controversat din intreaga frnciza, avand in vedere ca fanii atunci cand au vazut prezenta personajelor OG, probabil se asteptau ca acestia sa aibe mult mai multa importanta. Un punct foarte bun este faptul ca readuce cele mai importante personaje din seria originala. Chiar daca acestia nu au cele mai importante roluri, este placut sa ii vezi si pe acestia in actiune. Fata de seria GO unde joaca intr-un singur meci si in rest sunt pe postura de antrenori, aici ii vedem chiar in actiune jucand meciuri intregi. Alt lucru care mie mi-a placut este faptul ca meciurile sunt destul de entertaining, iar unele tehnici noi arata foarte bine. Totusi, unul dintre cele mai mari minusuri este ritmul foarte grabit. Uneori ai impresia ca anumite meciuri sau personaje nu primesc suficient timp pentru dezvoltare. Eu unul sunt genul care se uita la anime-uri in 1.5x speed sau 1.25x deci nu am simtit neaparat o problema legat de pacing. De asemenea, multi fani au simtit ca anumite personaje clasice nu au fost folosite la potentialul lor maxim. Asta again, nu este neaparat o problema, deoarece nu ele sunt in centrul atentiei, nu mai sunt ele personajele principala cum erau in seria originala. Chiar si asa, Ares ramane destul de fun daca esti deja fan Inazuma Eleven si vrei sa mai vezi o reinterpretare a universului si sa revezi personajele indragite. Mie chiar mi-a placut foarte mult si i-am dat nota 8. Inazuma Eleven: Orion no Kokuin Prezentare Orion continua direct povestea din Ares si ridica miza foarte mult. De data aceasta accentul este pus pe competitia internationala, unde Japonia infrunta echipe din diferite tari. Este un sezon strict despre World Cup, totusi, lucrurile nu sunt deloc simple, deoarece in spatele competitiei exista organizatia Orion. Aceasta manipuleaza meciurile din intreaga lume a fotbalului si nu doresc deloc o victorie a Japoniei. Are un ton mai serios, meciuri mai interesante si foloseste mai bine personajele clasice. De data aceasta, personajele din seria originala sunt putin mai importante si aduc un plus mai mare povestii decat au facut in seria precedenta, Ares. Meciurile sunt mai intense si mai dramatice, iar tehnicile speciale sunt probabil unele dintre cele mai spectaculoase din toata seria. Totusi, si aici ritmul este destul de rapid, iar uneori anime-ul incearca sa faca prea multe lucruri intr-un timp relativ scurt. Review Personal, consider ca Orion este cel putin la fel de bun ca Ares. Are un ton mai serios, meciurile sunt mai interesanse si mai stranse, iar modul in care foloseste personajele clasice este clar mai bun decat in Ares. Chiar daca si ideea din el mi-a placut mult, prefer sa ii vad in actiune ca odinioara. Partea cu organizatia Orion adauga tensiune si face povestea mai interesanta decat simpla idee de competitie sportiva. Avand in vedere ca seria originala deja a avut un arc de "cupa mondiala", era normal ca acesta nou sa aibe un "twist". De asemenea, multe momente sunt foarte hype pentru fanii vechi ai seriei, mai ales datorita revenirii anumitor personaje. Totusi, problema ritmului grabit ramane si aici. Uneori povestea sare prea repede de la un eveniment la altul. Mie personal mi-a placut si nu am simtit deloc timpi morti. Multi fani prefera sezonul Orion decat Ares, pentru mine sunt destul de egale nu prea pot sa le departajez, as spune doar ca pe final, Orion incepe sa devina destul de repetitiv. Incepi sa poti prezice exact cum va evolua meciul si ce se va intampla. Chiar si asa, nu ii pot da o nota deiferita de Ares deci clar 8 si pentru acesta. Concluzii generale Per total, Ares si Orion reprezinta o reinterpretare interesanta a universului Inazuma Eleven. Nu sunt perfecte si au unele probleme destul de evidente, mai ales legate de ritm si dezvoltarea anumitor personaje, dar reusesc totusi sa ofere multe momente foarte spectaculoase si nostalgice pentru fanii seriei. Nu nu ridica chiar la nivelul seriei originala, dar nu este prea departe. Ares este mai mult despre reintroducerea universului si a noilor personaje, in timp ce Orion ridica miza si aduce partea mai intensa si mai competitiva. Note deja le am zis, overall pentru acest timeline nota 8 este foarte fair in my book. Daca esti fan Inazuma Eleven si seria GO nu te-a prins, sansele ca Ares si Orion sa reuseasca sunt destul de mari, merita sa le dati o sansa. Daca ajungeti sa le urmariti sau le-ati urmarit deja, nu ezitati sa lasati parerea voastra ! 1
Recommended Posts