robertK666 Posted May 21 Posted May 21 Un anime care chiar te prinde Sincer, Tokyo Ghoul este unul dintre anime-urile alea pe care ori le iubesti, ori nu te prind deloc. Eu unul l-am vazut intr-o perioada in care cautam ceva mai dark si pot spune ca exact asta am primit. Anime-ul este bazat pe manga ul lui Sui Ishida si il urmareste pe Ken Kaneki, un student normal care ajunge, fara sa vrea, implicat intr-o lume plina de ghouls. Aceste creaturi arata ca oamenii obisnuiti, doar ca pentru a supravietui trebuie sa manance oameni. Seria are mai multe parti: Tokyo Ghoul Tokyo Ghoul √A Tokyo Ghoul:re Tokyo Ghoul:re 2nd Season Si sincer, fiecare are vibe-ul ei. Ce mi-a placut la Tokyo Ghoul Cred ca cel mai bun lucru la anime-ul asta este atmosfera. Totul se simte destul de apasator, iar unele scene chiar te fac sa stai atent nonstop. Transformarea lui Kaneki este probabil partea cea mai interesanta din tot anime-ul. La inceput e foarte timid si panicat de tot ce se intampla, dar dupa toate lucrurile prin care trece incepe sa se schimbe enorm. Mi-a placut mult si faptul ca anime-ul nu merge doar pe actiune. Are destule momente psihologice si uneori chiar te pune sa te gandesti cine are dreptate: oamenii sau ghouls. Si clar trebuie mentionat opening-ul "Unravel". Cred ca aproape orice fan anime stie melodia asta. Partile mai slabe Primul sezon mi s-a parut foarte bun, dar dupa aceea seria incepe sa se grabeasca destul de tare. Uneori apar multe personaje si evenimente unul dupa altul si parca nu mai ai timp sa procesezi tot. Tokyo Ghoul √A a fost partea care mi-a placut cel mai putin. Nu spun ca e rea, dar comparativ cu primul sezon parca pierde din farmec. La Tokyo Ghoul:re mi-a placut ideea cu Haise Sasaki, doar ca pacing-ul este foarte rapid si anumite momente importante nu mai au acelasi impact. Tokyo Ghoul:re 2nd Season mi s-a parut mai bun decat prima parte din :re, deoarece are mai multa actiune si multe momente importante pentru finalul povestii. Totusi, si aici se simte faptul ca anime-ul se grabeste foarte mult comparativ cu manga-ul. Unele scene importante trec prea repede si anumite personaje nu primesc suficienta dezvoltare. Personaje si lupte Pe langa Kaneki, mi-au placut mult si personaje precum Touka, Hide sau Uta. Fiecare are ceva interesant si nu par personaje puse acolo doar de umplutura. Luptele sunt destul de misto, mai ales datorita kagune-urilor. Unele scene chiar arata foarte bine, mai ales in momentele importante din serie. Concluzie Per total, Tokyo Ghoul ramane unul dintre anime-urile mele preferate cand vine vorba de partea dark/psychological. Nu cred ca este perfect si clar are probleme, mai ales pe partea de adaptare a manga-ului, dar chiar si asa reuseste sa fie foarte entertaining. Pentru mine, primul sezon ramane cel mai bun din toata seria. Ca nota, probabil i-as da un 8/10. 😁 Daca l-ati vazut deja, chiar sunt curios ce parere aveti despre el si care vi s-a parut cel mai bun sezon. 😇🤩 2
420 Posted May 21 Posted May 21 Salut @robertK666! Mi-a placut foarte mult topicul, la fel de mult cum mi-a placut si anime-ul in sine. Sunt de aceeasi parere cu tine ca dupa primul sezon se vede clar un declin in calitatea executiei. Din pacate nu s-a ridicat la potentialul maxim pe care majoritatea il asteptau avand in vedere ca la vremea respectiva era una din cele mai promitatoare manga-uri. Cu toate astea, eu unul consider ca Tokyo Ghoul ramane un nume foarte important pentru istoria anime-urilor, iar acest lucru se vede si in prezent. Lumea inca vorbeste despre el si despre personajele sale legendare precum Kaneki, Touka sau multi altii., dar si despre multe dintre scenele memorabile. De soundtrack nici nu mai trebuie sa zic ceva, cu totii banuiesc ca il stim. Sper sa vad cat mai multe topicuri de la tine😁. 1 1
Recommended Posts