robertK666 Posted May 22 Posted May 22 Salutari boys and girls! In ultima perioada, scena de CS2 chiar a redevenit foarte interesanta. Avem echipe care domina complet, echipe care dau choke inexplicabil si foarte multe meciuri decise de mental, nu doar de aim. Sincer, mi se pare ca nivelul individual al playerilor a crescut enorm fata de acum 1-2 ani. Acum daca faci o singura greseala pe mapa, esti instant pedepsit. Nu mai vezi aproape deloc echipe “slabe” ajunse accidental in playoffs, iar pana si echipele tier 2 pot produce upset-uri foarte urate. Vitality domina scena Team Vitality continua sa fie cea mai stabila echipa din lume si sincer nu prea vad cine ii poate opri momentan daca joaca serios. ZywOo e intr-o forma absurda, iar restul echipei isi face treaba aproape perfect. Cel mai important lucru la ei mi se pare faptul ca nu se panicheaza. Poti sa ii conduci 10-5 si tot ai impresia ca meciul e 50-50. Falcons – potential enorm, dar inconsistenti Team Falcons arata din ce in ce mai bine, mai ales dupa ultimele schimbari. m0NESY continua sa faca diferente enorme, iar experienta lui karrigan se vede foarte mult in mid-rounds si comeback-uri. Totusi, uneori au niste momente efectiv inexplicabile. Intr-un meci par cea mai buna echipa din lume, iar in urmatorul par complet pierduti. Dar daca isi rezolva consistenta, sincer au potential real de trofee mari. Spirit si monstrul numit donk Team Spirit continua sa fie una dintre cele mai scary echipe din lume datorita lui Danil Kryshkovets. Omul efectiv intra pe site-uri ca si cum joaca matchmaking. Cand il vezi ca incepe sa prinda incredere, deja stii ca urmeaza un 4k sau un entry imposibil. Mi se pare incredibil cat de mult impact poate avea singur intr-un meci. Echipe care au scazut grav G2 Esports si FURIA mi se par printre cele mai inconsistente echipe momentan. Mai ales FURIA. Au momente in care joaca CS extraordinar si dupa aceea reusesc sa arunce avantajele cele mai simple posibil. Uneori ai impresia ca se bat singuri. La G2 problema mi se pare mentala. Daca incepe prost meciul, foarte rar mai vezi comeback-uri serioase de la ei. Concluzie Per total, scena de CS2 e foarte entertaining acum. Avem rivalitati bune, multe overtime-uri, upset-uri si foarte multe echipe care chiar pot castiga turnee daca prind forma buna. Sincer, dupa perioada mai ciudata de la inceputul CS2-ului, mi se pare ca scena competitiva incepe iar sa intre intr-o era foarte buna. 1 2 1
Derby Posted May 22 Posted May 22 Ce mi se pare ridicol este cat de mult au cazut Liquid cu FaZe in ultimul timp. Sunt varza. Parivision a inceput anul extrem de puternic si dominant iar de atunci nu mai misca nimic. Problema o fi inclusiv la jucatori, dar cred ca si Dastan isi gestioneaza oribil rosterul. Momentan anul 2026 pare sa fie anul declinului, nu e faptul ca unele echipe fac "step-up" pe cat e faptul ca dorm cei ce ar trebui sa "rupa" 2
robertK666 Posted May 22 Author Posted May 22 Sincer, exact asta mi se pare si mie problema principala momentan. Nu neaparat ca tier 2-ul a devenit brusc imposibil de batut, ci faptul ca multe echipe care teoretic ar trebui sa domine arata complet pierdute. FaZe pare efectiv fara energie in unele meciuri, iar Liquid nici nu mai pare ca are o identitate clara ca echipa. La Parivision chiar e ciudat rau declinul, pentru ca inceputul lor de an era absurd de bun. De asta tind si eu sa cred ca problema nu e doar la jucatori, ci si la cum e gestionat rosterul. ( oamenii mei se certau cu coach-ul mid game 😭 ) Momentan ai impresia ca foarte multe echipe mari intra pe server doar “sa joace”, nu sa rupa tot cum ar trebui dupa numele si lineup-ul pe care il au. Macar avem parte de memes, deci nu ma plang foarte mult. 🤣🤣 1 1
Derby Posted May 22 Posted May 22 @robertK666problema este ca nu se mai vede pasiunea pe multi din jucatori. Probabil vitality fatigue ii afecteaza... Te uiti la Aurora, zici ca le e scarba sa fie acolo (si joaca oribil si ei de ceva timp). Te uiti la MongolZ, parca si acolo sunt probleme. Te uiti la Mouz, nici nu mai zic, bine ca erau cu gura mare la PGL Cluj si acum cand nu sunt centrul hate-ului sunt mai morocanosi ca atunci. Mi se pare ca majoritatea echipelor din top 30 au probleme de roster acum, ar trebui sa vina un shakeup masiv dupa Cologne ca sa se repare treburile. Tin minte zvonul/confirmarea din surse externe ca aproape toate echipele din top 15 trebuiau sa aibe roster changes dupa Budapest si apoi nu s-a intamplat nimic la aproape niciuna. Probabil multe au fost amanate ca la Navi si FaZe cu "hai sa mai vedem totusi", ca altfel nu imi explic. Trebuie sa vina schimbarea aia dupa Cologne. 2
420 Posted May 23 Posted May 23 100% este o presiune sa joci la aceleasi turnee cu vitality datorita formei pe care au aratat-o in ultima lunga perioada de timp, dar nici ei nu sunt indestructibili. De cand s-a intros MR12, un inceput prost de meci sau un mic choke pot schimba garantat soarta meciului. Cum am zis si in alt topic in care vobeam cu @Derbyeste clar ca Vita erau obositi si pentru o echipa care a castigat atat de mult in ultimul timp, singurul scop in perioada asta va fii Major-ul. Si eu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ce a zis si @robertK666mai sus, chiar sunt foarte curios cum se vor desfasura primele Stage-uri la Major, presim ca va fii unul plin de upset-uri si "Dark Horsees". Sunt prea putine echipe de Tier 1 in momentul de fata la care ma pot uita cu siguranta ca vor castiga meciul fara probleme. Ca fapt divers, voi aveti vreo predictie interesanta pentru major? Potential Dark Horse. (excludem echipele precum Vita Falc Spirit, etc). 2
robertK666 Posted May 23 Author Posted May 23 @Derby Asta cu pasiunea chiar cred ca e una dintre cele mai mari probleme acum. Nu zic ca nu isi mai doresc sa castige, dar se vede diferenta intre echipele care joaca cu incredere si chef fata de cele care intra pe server deja frustrate sau fara energie. La MongolZ chiar mi se pare trist putin, pentru ca la un moment dat pareau cea mai “vie” echipa din scena. Acum par mult mai tensionati si nesiguri in multe situatii. Iar la Mouz ai perfecta dreptate, la Cluj erau foarte vocali si increzatori, acum par complet stinsi uneori chiar si cand castiga. Si partea cu roster changes-urile amanate are foarte mult sens. Cred ca multe organizatii au mers pe ideea de “mai dam o sansa lineup-ului”, mai ales dupa Budapest, doar ca intre timp problemele au ramas aceleasi sau chiar s-au agravat. De asta si eu cred ca dupa Cologne o sa fie haos. Prea multe echipe stagneaza si prea multi jucatori par blocati in roster-uri care pur si simplu nu mai functioneaza cum ar trebui. Oricum, vom vedea cat de curand ce si cum, ca deja e pick em-ul... cu siguranta vom avea parte de niste surprize si aici 🤣🤣 1 1
robertK666 Posted May 23 Author Posted May 23 @420 Sincer, am un feeling ca Major-ul asta ori o sa imi valideze predictiile maxim, ori o sa ma faca sa par complet delusional .😭 Eu unul chiar vad potential mare la MongolZ daca reusesc sa intre bine in turneu. Sunt genul de echipa care daca prinde incredere si momentum poate sa bage presiune pe oricine, mai ales pe MR12 unde 2-3 runde pierdute prost iti pot distruge complet mapa. Aurora mi se pare iarasi o echipa foarte periculoasa ca “dark horse” , dar depinde enorm de forma individuala. Daca incep iar sa joace cum pot ei de fapt, au suficient aim si suficienti playmakeri cat sa faca upset-uri serioase , le-ar da cu jocul in cap la unele echipe. 🤣🤣 Dar bine, as i said earlier , vom vedea curand ce si cum. 🤣🤣 1
Derby Posted May 23 Posted May 23 @420 @robertK666problema cu upset-urile este ca acum nu o sa mai existe deloc meciuri best of 1, deci sunt sanse mai mari ca "expected winners" sa treaca mai departe, chiar daca la limita. Sincer preferam 2 meciuri bo1 si dupa bo3 pana la final de stage, era mai exciting. Singura problema cu acel bo1 era ca anul trecut au stricat grav Diamond Coinurile unele upseturi 😶🌫️ Legat de Aurora, baza sta in soulfly, xantares si woxic. Nu cred ca am vazut meci in care toti 3 sa dea pop-off, din pacate. 1 1
Recommended Posts