Derby Posted May 31 Posted May 31 Salutare tuturor! Turneul si castigatorii A avut loc un ultim turneu super scurt si mic inainte de Cologne Major 2026 numit Stake Ranked Episode 2. Au participat 8 echipe cu un bracket pe stilul "2 vieti" in care castigatorii Upper Brackets se intalnesc in marea finala cu castigatorii de la Loser's Brackets, cum se poate vedea si in poza de mai jos: Au participat echipele FaZe, Heroic, NIP, 9z, magic, 3DMAX, Alliance (echipa lui Mail09) si Sharks. Dupa ce magic i-a dominat pe NIP (Ninjas in Pyjamas) la Upper brackets (13-9 si 13-2), acestia au pacalit 13-11 si 13-10 contra FaZe ca mai apoi sa isi ia revansa contra magic si sa ia premiul cel mare cu 2 harti castigate 13-11 la limita din noroc (pe cand harta castigata de magic a fost 13-6). Controversa/Scandalul cu FaZe vs 9z Cand FaZe se bateau cu 9z pe decider, adica Ancient, scorul era 7-5 si la runda de pistoale 9z erau intr-un 3v3. Bomba era plantata si avea in jur de 25-30 de secunde ramase, iar FaZe nu avea deloc kit-uri. Pe langa asta, 9z aveau site-ul securizat si stiau ca sunt 2 de la FaZe pushati in donut. Cand sa se faca primul kill in donut, la acele 25-30 de secunde ramase, jocul a dat freeze undeva intre 7 si 10 secunde. Problema cea mai mare este ca dupa acel freeze, a dat crash serverul si runda s-a restartat, ca mai apoi sa fie castigata de catre FaZe. In final din cauza economiei sparte si inceputului slab pe Terro, 9z au pierdut 13-9. Cei de la 9z (nu jucatorii, ci echipa administrativa) au depus plangere spunand ca runda aceea era virtual imposibila de castigat pentru FaZe si trebuiau neaparat sa primeasca ei pistoalele. Au argumentat si ca acea runda a stricat concluzia meciului, deoarece una este sa joci tu full buy, alta este sa fi eco/force mai multe runde si s-ar fi schimbat masiv scorul, cu 9z fiind posibili castigatori. Momentan, nu avem nici o concluzie la aceasta plangere, petitie sau cum vreti sa o numiti, dar chiar sunt curios ce concluzioneaza organizatorii. Sincer, nu cred ca mai are rostul rularea la asa multe meciuri din nou, fiind si Majorul dupa colt si fiind si un turneu asa de mic, dar daca cumva 9z castiga eu garantez ca ii batea pe NIP at the very least. Maxim, as oferi niste puncte VRS ca si compensare, dar va urma sa vedem ce decizie se ia. Multumesc pentru atentie! 1
420 Posted May 31 Posted May 31 Si eu ca fan FaZe am vazut "scandalul" cu cei de la 9z dar nu inteleg de ce se vorbeste de parca este vina vina celor de la FaZe.... Am vazut mai multe articole si asa zise "declaratii" care aruncau vina pe ei. Nu prea inteleg de ce. Plus nu e prima oara si nici ultima cand s-a intamplat sau se va intampla ceva de genul acesta. Consider ca e nasol ce li s-a intamplat, inteleg perfect frustrarea si ar trebui sa se implementeze o metoda de a relua jocul exact din momentul respectiv. Totusi sa faci appeal la fel cum ai zis si tu @Derby, maxim niste puncte de compensare desii nu cred ar fii meritate. 1
Derby Posted May 31 Author Posted May 31 @420sunt total de acord. In cel mai rau caz, vina pica pe organizatori daca era o runda imposibila pentru FaZe, desi nu e total corect nici lor sa li se taie runda si banii. Foarte rar au existat evenimente de genul si din ce am vazut, majoritatea din cei mari din scena esports au spus in postari sau interviewuri ca asta e top 3 cele mai grave din istorie, deci e un "semn bun" in sensul ca nu au existat astfel de crashuri undeva mega esential...
420 Posted June 1 Posted June 1 Eu din ce stiu astfel de crash-uri se intampla din cand in cand la scenele mai mici de tier 2-3 sau chiatr si mai jos. Iar cand se intampla acolo ceva de genul totul este dat uitarii. Nu prea inteleg de ce nu se reiau astfel de runde cand se stie ca au o importanta foarte mare pentru soarta meciului. Ar fii putina bataie de cap daca nu exista "tool-urile" necesare dar si manual sa iei sa simulezi rundele doar si apoi din consola sa schimbi timp bani etc era posibil daca nu gresesc... Sper cum ai zis si tu sa fie un semnal de alarma si sa se poata face ceva pe viitor, deoarece nici jocul nu este in cel mai stabil state si astfel de crash-uri consider ca pot aparea deja din ce in ce mai des la orice nivel.
Recommended Posts