Jump to content

CS2 Upseturi Stage 3 Day 3 Major IEM Cologne 2026

Recommended Posts

Posted

Salutare tuturor!

Am decis sa iau o abordare putin diferita la prezentarea meciurilor din ziua 3.

In acest topic o sa prezint meciurile "upset" din ziua a treia din Stage 3.

Asadar, incepem cu clasicul, Legacy 2-0 Parivision. Eu am spus din prima ca Parivision au sanse foarte mari de 0-3, dar ma asteptam sa castige contra Monte la 0:1 cand am calculat cu Major simulator si de aceea am decis sa nu ii pun la Pickem. Oh well.

Au aruncat runde in nesimtire, au jucat absolut oribil inca din ziua 1. Au devenit o echipa execrabila, nota are doar soarta si trage la nimereala iar in rest e mort. Jame se chinuie sa traga de meciuri dar nu poate singur. Belchonokk a disparut cu totul iar zweih si xielo nici nu ii mai remarci ca exista desi te uiti la meci.

Abia astept sa treaca finala ca sa anunte Parivision un mare kick la nota si sa isi repare rosterul. Au avut 2-3 luni complet dominante la inceput de an in care pareau Untouchable sau cel putin o competitie extrema la Vitality, Falcons si Navi castigand un turneu si ajungand in finale la alte 2-3 turnee S-tier.

Nu stiu cat de mult merita meciul in sine discutat, Legacy a castigat ambele harti cu overtime. Acum hai sa ne intelegem, eu pe Legacy ii vad o echipa puternica, inca pot pacali un loc in playoffs, dar in acelasi timp este insane si upset faptul ca ambele se bat la 0-2 pentru eliminare. Totusi, nu cred ca spuneam neaparat ca era upset daca lua Parivision avand in vedere cate aveau ei pe umeri sa castige si sa reaminteasca de ce sunt echipa "top 5".

Continuam cu Aurora 2-0 G2. Majoritatea ii au pe G2 la calificari si desi eu nu i-am pus, mai ales dupa ce parea ca si-au dat drumul si rupeau din nou (in special multumita lui HeavyGOAT) este complet unexpected ca Aurora sa ii domine in halul asta, castigand 13-7 si 13-8 cu efort super minim si lasand niste runde foarte clutchable la G2 continuand cu un gameplan extrem de confident de stilul (lasa-le 2 runde free ca oricum ii rupem cu ce urmeaza sa facem si iese mai bine). Probabil G2 va fi eliminat din turneu, este un upset incredibil ca Aurora sa ii domine in halul asta desi au avut lifegame pe Dust2 contra Spirit unde Maj3r a avut probabil meciul carierei. Aurora e atat de shaky incat pana si winul detasat contra Monte a parut cu noroc desi daca te uiti la el se vede clar ca erau pregatiti si pur si simplu mai buni.

Continuam cu urmatorul si ultimul de pe lista de "upset" (desi teoretic mai sunt 2 contenders dar au topic special separat cu meciurile pentru "choke", "throw/matchfixing" si "troll" de proportii colosale).

Asadar, cel de-al treilea upset este Falcons 2-1 Monte (tabela de scor aici). Inainte sa sariti toti pe mine, Falcons era expected sa castige si imi si doream asta. Upset-ul in sine este cum a decurs meciul si faptul ca Falcons ori a fost dominata complet la fiecare pas, ori au dat choke masiv (bine, deja la ei e parte din brand dar totusi...) ori s-a chinuit grav strict pe post-planturi puternice sau duele 50/50 sau chiar cu double-triple peek sa castige contra Monte care era printre cei mai vazuti la 0-3 inclusiv statistici vorbind.

13-9, 13-11 si 13-10 nu isi au locul mai ales cand 2 din harti sunt complet aim maps si tu ai atatea superstaruri, IGL-ingul de GOAT contender al lui Karrigan si toti factorii posibili care sa te duca la o victorie dominanta. Aproape au pierdut efectiv, noroc ca au avut si ei soarta si bulan infinit ca sa pacaleasca niste runde ce nu le meritau ca altfel era gg.

Teses a facut foarte multe clutchuri si a asigurat multe runde esentiale (ceva ce la el e unu la un milion) desi are ratingul slabut. Ba kyosuke ba niko erau pierduti pe harta, iar pe decider Monesy a uitat cum se joaca el fiind AWP pe o harta super buna de AWP.

Karrigan nu inteleg cateodata ce facea, a aruncat runde in prostie cu niste pushuri fara rost si nu stiu cum se chinuie Falcons asa tare sa ia o singura runda pe Terro cu atatea buy rounds si control imens pe harta. Majoritatea au facut un claim crazy care sincer din pacate s-a demonstrat a fi adevarat. Nu inteleg care e problema si daca nu au apucat sa se coordoneze cum trebuie, dar T-side lui FaZe arata de 10 ori mai bine decat ce este prezentat la Falcons cu Karrigan. Nu e deloc ok.

Cam atat in privinta upseturilor de ieri, urmeaza azi inca niste meciuri de calificare si eliminare, iar maine este ultima zi, cea cu meciurile 2:2.

Multumesc pentru atentie. Enjoy!

• Love 1