420 Posted July 9 Posted July 9 Salut ! Din pacate din cauza timpului si treburilor personale am intarziat foarte tare cu postarea acestui topic, asa ca voi incerca sa fac rezumate scurte pentru toate meciurile ce s-au petrecut in Play-In pentru MSI 2026. Pentru cei ce nu sunt familiari cu turneul, MSI este ca prestigiu al 2-lea cel mai important turneu de LOL din an (dupa celebrul Worlds), iar echipa castigatoare este automat calificata pentru Worlds. Anul acesta calificarile au mers in felul urmator: - locul 1 din fiecare regiune si locul 2 doar din LPL (China) au primit bilete direct catre faza principala a turneului, LPL a primit 2 locuri directe deoarece, acestia au castigat primul turneu international din sezon, First Stand (am facut topic despre el in trecut daca nu ma insel). - locul 2 din fiecare regiune (fara LPL si fara Brazilia) au prins bilete catre Play-Ins, unde una singura dintre acestea putea sa treaca mai departe sa ajunga in fazele principale ale turneului. Echipele calificate de pe locurile 2 in Play-Ins au fost: Karmine Corp (KC) - EU Deep Cross Gaming (DCG) - LCP T1 - LCK Team Liquid (TL) - NA Bracket-ul a fost unu clasic de double elimination cu upper si lower, asa cum deja suntem obisnuiti. Meciurile au decurs in felul urmator: Round 1 KC vs DCG - (3-0) Meci simplu facut de cei de la KC, acestia venind in acest turneu ca a 2 a favorita, din pacate pentru majoritatea meciurilor nu sunt foarte multe de spus din cauza rezultatelor foarte "one sided". KC vine, isi face datoria si joaca corect fara sa dea prea multe sanse celor din pacific. DCG pica in Losers Bracket. T1 vs TL - (3-0) Meci extrem de simplu pentru cei de la T1, dominare totala inca de la inceput, acestia erau de departe favoritii castigarii acestor Play-Ins, avand in vedere diferenta uriasa de nivel dintre Korea si restul regiunilor excluzand China. TL pica si ea in Losers Bracket. Round 1 - Losers Bracket DCG vs TL - (0-3) Din pacate pentru cei din pacific, asa cum era asteptat, nu au reusit sa castige nicio "harta" la acest turneu si sunt prima echipa eliminata. TL isi face datoria si supravietuieste. Round 2 KC vs T1 - (0-3) Fara mari surprize, T1 reuseste sa o zdrobeasca si pe KC fara sa le lase sanse prea mari la vreuna din "harti", chiar daca acesta era rezultatul asteptat, probabil majoritatea dintre noi speram ca acestia sa reuseasca macar sa piarda poate 3-1 chiar 3-2. KC sunt trimisi in Losers unde ii asteapta marea confruntare cu regiunea inimica numarul 1, NA. Round 2 - Losers Bracket KC vs TL - (0-3) Prima surpriza a acestui "turneu" vine aici, KC fiind echipa care a aratat mai bine in ultimul timp atat in anii trecuti cat si in sezonul acesta, a fost total zdrobita de rivalii din NA, TL. Este clar ca reprezentantii din EU, nu au aratat tot ce puteau, avand una din cele mai slabe zile a lor pe care eu unul le-am vazut in ultimii probabil 2 ani de cand au acest roaster. Este de remarcat cat de bine a putut sa joace Support-ul veteran de la TL, CoreJJ, Acesta a fost initiatorul tuturor team-fighturilor si motivul principal pentru care TL a putut sa fie atat de superioara in aceasta serie. KC este eliminata iar TL primeste rematch-ul cu cei de la T1 pentru trecerea mai departe catre fazele mari ale turneului. Qualification Match T1 vs TL - (3-0) Din pacate fara upset-uri majore, probabil cu totii ne asteptam la acest rezultat avand in vedere cat de one-sided a fost si prima infruntare dintre acestea din Round 1. T1 a aratat foarte bine iar, chiar daca TL nu a jucat rau, avand multe momente in care au fost in avantaj, din pacate nu au reusit sa ilmentina si au cedat presiunii si team-fighturilor initiate de echipa koreana. Concluzie Cum absolut toata lumea se astepta, T1 este echipa ce se califica mai departe in fazele mari ale turneului MSI. Multa lume a criticat acest sistem, deoarece atat LCK (Korea) cat si LPL (China) sunt la un nivel mult mai inalt decat celelalte regiuni precum NA, LCP si LEC. Rezultatul acesta cu T1 sa fie echipa calificata era ca si garantat inca de dinainte sa inceapa aceaasta faza. Acestia mereu incep turneele internationale slab, este ceva specific lor, si cu tot cu acest lucru au defilat in aces stage fara sa piarda un Game, terminand cu un scor de 9-0. 2
Recommended Posts