420 Posted July 18 Posted July 18 Salut ! Nu prea avem pauza prea mare intre turneele internationale, avand in vedere ca deja suntem in "paine" cu Espoerts World Cup 2026. Avem atat echipe pe care nu le-am mai vazut in actiune de la terminarea ligilor interne dar si pe cele ce au performat acum cateva zile la MSI. Spre deosebire de MSI, la EWC pe langa premiul in bani (destui de multi, avand un prize pool maricel), echipa castigatoare este automat calificata la editia de anul viitor (EWC 2027). Echipele ce au reusit sa se califice si vor pariticipa la edita de anul acesta sunt: Din Korea Hanwha Life Esports (HLE) Gen. G (GEN) T1 Dplus Kia (DK) Din China Bilibili Gaming (BLG) AGAL JD Gaming (JDG) Din Europa G2 Esports (G2) Karmine Corp (KC) Movistar KOI (MKOI) Din Asia-Pacific Team Secret (TS) GAM Esports (GAM) Din North America LYON Sentinels (SEN) Din Brazilia FURIA (FUR) MIBR. LOS (ML) Acum formatul a fost unul de 4 grupe (A,B,C,D), a cate 4 echipe din care se califica 2 echipe iar celelalte 2 sunt eliminate. Sistem de double elimination bracket ca la toate de pana acum. Tin sa adaug ca meciurile sunt BO1 la inceput iar apoi BO3 pentru eliminare/calificare. Voi prezenta rezultatele din fiecare grupa pe rand: Group A Round 1 G2 vs FUR (1-0) G2 ne arata ca inca isi pastreaza o forma buna, venind de la MSI. Nu sunt foarte multe de zis, meci usor rapid si fara prea mult stres, Furia pica in Loser`s Bracket si risca eliminare. AGAL vs DK (1-0) AGAL sunt vechiul AL, aceeasi jucatori acelasi staff totul la fel doar cu un rebranding, deci ne asteptam ca acestia sa fie o echipa puternica si sa creeze multe probleme. DK au parut putin "adormiti" sa spun frumos si nu prea au stiut ce i-a lovit acestia picand in Loser`s Bracket unde ii asteapta Furia, pe cand cei de la AL o vor infrunta pe G2 pentru calificare de pe locul 1. Round 1 - Loser`s Bracket FUR vs DK (0-2) Echipa din Korea a parut ca si-a revenit, aratand total diferit fata de meciul jucat cu AGAL si reuseste sa ii demoleze pe cei de la Furia, acestia fiind prima echipa ce paraseste EWC 2026, iar cei de la DK asteapta sa joace pentru calificare sau eliminare cu pierzatoarea dintre G2 si AGAL. Round 2 G2 vs AGAL (0-1) AGAL au venit si au aratat extraordinar, au distrus-o pe G2 in acest BO1 care nu a aratat prea bine pot spune, mult greseli de coordonare si comunicare intre jucatorii europeni, din pacate acestia pica in Loser`s Bracket unde sunt asteptati de DK pentru ultimul loc de calificare din grupa A, pe cand cei de la AGAL termina grupa pe locul 1 si se califica in fazele eliminatorii. Round 2 - Loser`s Bracket G2 vs DK (0-2) Pot spune ca cei de la G2 nu au aratat ca ei insisi 100% in aceasta serie, am vazut multe greseli uriase din partea acestora. Pot spune ca unul dintre meciuri a fost direct pierdut din draft, cu un blind pick Nasus JG care a ajuns sa ii coste meciul, iar in Game2 pur si simplu nimic nu a mers pentru acestia. G2 paraseste EWC 2026, iar DK se califica si ea in fazele eliminatorii de pe locul 2 din grupa A. Group B Round 1 TS vs SEM (0-1) Putin cam neasteptat, echipa din NA a reusit sa ii trimita in Loser`s Bracket pe cei de la TS, eu unul ma asteptam totusi la un meci mai strans cel putin si poate chiar o victorie din partea echipei din APAC, e de remarcat ca echipele din NA au o crestere semnificativa in nivel fata de anii precedenti. GEN vs KC (1-0) Nu i-am mai vazut pe cei de la Gen. G de la terminarea playoff-ului din LCK, dar acestia se vede ca nu au fost deloc multumiti ca nu au reusit sa se califice la MSI si in tot acest timp s-au antrenat. Meci in stilul lor caracteristic, un macro masterclass si terminat prin o lovitura de final intr-un teamfight, clasic. KC pica in Loser`s Bracket iar GEN va juca pentru calificare cu cei de la SEN. Round 1 - Loser`s Bracket TS vs KC (1-2) Meci strans, TS a aratat clar mai bine decat in meciul cu cei de la SEN, dar nu au fost indeajuns de buni pentru ai invinge pe cei de la KC, care au o mare presiune pe spate, organizatie fiind din Franta iar aceasta editie de EWC se joaca in Paris. TS sunt eliminati de la EWC iar KC asteapta adversara dintre SEN si GEN. Round 2 SEN vs GEN (0-1) In exact acelasi stil ca in meciul cu cei de la KC, Gen. G ne arata ca sunt complet pregatiti pentru acest turneu si nu si-au pierdut indemanarea. Este absolut incredibil de urmarit cum in aproape fiecare meci, acestia reusesc sa isi invinga adversarii strict din macro, facandu-i sa dea bleed usor usor pana sunt intr-o pozitie indeajuns de buna incat sa inchida meciul cu un singur team fight. SEN pica in Loser`s Bracket unde sunt asteptati de echipa din EU, pe cand Gen G se califica mai departe in fazaele eliminatorii de pe prima pozitie din grupa B. Round 2 - Loser`s Bracket KC vs SEN (2-0) Pentru prima oara in acest an, Europa reuseste sa invinga North America, KC au aratat foarte solid, pe cand cei de la SEN nu chiar atat de bine. Puterea faniilor s-a vazut clar la acest meci, reusind sa isi impinga echipa de la spate pe tot parcursul seriei. SEN este eliminata iar KC reuseste sa ajunga in fazele principale ale turneului, Group C Round 1 BLG vs MKOI (1-0) Meci de control pentru cei de la BLG, victorie fara prea multe eforturi, chiar daca au pierdut finala MSI contra celor de la HLE, acestia au aratat pe parcursul acestui an ca cea mai buna echipa din lume si continua si la EWC cu aceasta forma. MKOI este trimisa in Loser`s Bracket. T1 vs GAM (1-0) Nici aici nu sunt foarte multe de spus, ca la majoritatea BO1-urilor, T1 se vede ca au fost dezamagiti de performanta aratata la MSI si au venit aici cu pofta de victorie, victortie foarte solida in fata echipei din APAC care pica in Loser`s Bracket unde ii vor intalnii pe cei de la MKOI Round 1 - Loser`s Bracket MKOI vs GAM (1-2) Intr-un meci destul de strans, GAM a reusit sa dea bounce-back de la infrangerea puternica pe care au suferit-o in fata celor de la T1 si au aratat foarte bine contra echipei din EU. MKOI au parut putin pierduti in anumite momente, probabil au cedat presiunii sau i-au subestimat pe cei de la GAM, chiar nu stiu ce sa zic, nu ma asteptam sincer la acest rezultat. Pot spune ca acesta este un prim upset mai maricel de la aceasta editie de EWC, MKOI fiind eliminati, iar GAM o asteapta pe pierzatoarea dintre T1 si BLG. Round 2 T1 vs BLG (0-1) Intr-un meci foarte strans, exact ca serie disputata dintre acestea 2 la MSI, BLG reuseste sa inchida meciul pe final prin multiple teamfight-uri exceptionale. A fost un meci in care ambele echipe au fost in pozitia de castigatoare in diferite randuri, dar in final gigantii din China au reusit sa se califice de pe primul loc, iar T1 are parte de un rematch cu cei de la GAM pentru calificare din Loser`s. Round 2 - Loser`s Bracket T1 vs GAM (2-0) Din pacate pentru echipa din APAC aici li se termina turneul, T1 a aratat foarte bine iar, exact ca in primul meci contra acestora. Nu sunt prea multe de zis, T1 a avut meciul sub control de la inceput la final in ambele Game-uri, pacat pentru ca cei de la GAM nu au aratat rau, doar a fost o diferenta foarte mare la nivel individual. Acestia sunt eliminati de la EWC, iar T1 se califica mai departe de pe locul 2. Group D Round 1 HLE vs ML (1-0) Nu prea e nimic de spus de meciul asta, un stomp total din partea celor de la HLE, probabil printre cele mai mari de pana acum. ML pica in Loser`s Bracket, dar la nivelul pe care l-au aratat nu ii vad sa aibe prea multe sanse, la fel ca toate echipele din Brazilie de le-am vazut pana acum la internationale. JDG vs LYON (1-0) Chiar daca LYON vin dupa o performanta incredibila la MSI, JDG se vede ca au fost echipa mai pregatita, nu i-au lasat deloc pe LYON sa "intre" in meci, ducand la o victorie destul de usoara pentru echipa din China. LYON pica in Loser`s unde sunt asteptati de cei de la ML. Round 1 - Loser`s Bracket ML vs LYON (2-0) Sincer spun, unul din singurele meciuri pe care nu am apucat sa le vad live, din motivul ca eram sigur ca LYON o sa castige linistita seria si vor trece mai departe (m-am uitat ulterior la un rezumat sa vad ce naiba sa intamplat dar nu prea pot intelege sincer). Pot spune ca acesta este un upset urias, ambele Game-uri au fost relativ stranse, insa victoria lui ML a parut inevitabila, LYON nu au reusit sa isi revina de la infrangerea din fata celor de la JDG si cred chiar ca de la cea din fata celor de la HLE inca de la MSI. Probabil nu au apucat sa se pregateasca prea mult, insa tot este un rezultat slab avand in vedere performantele lor recente, LYON paraseste EWC iar ML asteapta pierzatoarea dintre HLE si JDG. Round 2 HLE vs JDG (1-0) Chiar daca JDG nu a aratat rau deloc in acest meci, diferentele individuale au fost destul de vizibile, HLE chiar daca si-a luat timpul si "s-au jucat putin" cu echipa din China, au avut meciul in control pe tot parcursul acestuia, reusind sa se califice de pe primul loc din grupa D in fazele urmatoare, iar JDG este asteptata de ML in Loser`s. Round 2 - Loser`s Bracket JDG vs ML (2-0) Surprinzator, chiar daca tabela de scor din ambele Game-uri a aratat foarte in favoarea celor de la JDG, ML a reusit sa se tina tare prin diferite play-uri si au rezistat destul de bine. Din pacate pentru brazilieni, nu le-a mers la fel ca in meciu cu echipa din NA, JDG fiind mult mai pregatiti si mai "flamanzi" pentru aceasta victorie. ML sunt eliminati de la aceasta editie de EWC, iar JDG avanseaza in urmatoarele faze de pe locul 2. Concluzii & Parere personala Ca si concluzii, pot spune ca se vede clar ca anumite echipe, in special cele ce nu au participat la MSI, sunt mult mai pregatite si mult mai odihnite decat celelalte, asta s-a vazut clar in unele dintre rezultate. Acest turneu datorita momentului in care se desfasoara (fix dupa MSI), are un potential foarte mare de upset-uri/rezultate neasteptate. Cu alte cuvinte oricine poate bate pe oricine in acest moment, cu echipele ce au trecut mai departe de faza grupelor. Ca parere personala, pot spune ca mi se pare unul din cele mai proaste formate de meciuri si calficare. Un meci BO1 nu arata cu totul nivelul unei echipe, mai mult arata nivelul antrenorului si echipei care pregateste drafutirle, acesta jucand un rol mai mare de 50% in cine va castiga meciul. Sa ai echipe care se califica de pe primul loc jucand 2 BO1`s nu mi se pare ceva bun neaparat, iar celelate care pierd sunt nevoite sa joace 1 chiar 2 BO3`s. Nu prea inteleg de ce nu toate meciurile au fost in formatul clasic de BO3.... Mai adaug faptul ca toate meciurile s-au jucat cate 2 in paralel, fiind aproape imposibil sa urmaresti toate meciurile live si sa fii atent la detalii in toate. Eu unul cu noroc ca am 2 monitoare si sunt foarte obisnuit sa fac 2 lucruri in acelasi timp au reusit cat de cat sa tin pasul, dar nu pot spune ca a fost o experienta chiar enjoyable. 1 1 1
Recommended Posts