Jump to content

Noutati forum: ultimele actualizari iulie 2026

Recommended Posts

Posted

Continuare actualizari 2026

Salut tuturor!

Odata cu luna iulie 2026 am revenit cu actualizari si noutati la nivel de comunitate si forum continuand de la ultimul topic realizat in 2026.

Content creation

Incepand de astazi forumul FAIRSIDE ROMANIA promoveaza partea de content creation mult mai accentuat fata de perioada anterioara. Modul in care se ofera punctele tine strict de implicarea directa, fara avantaje pe anumite sectiuni. Se puncteaza in principiu reactiile la postari (primite si oferite), reply-urile si topic-urile noi. Mentionez ca topic-urile au o importanta uriasa si primesc punctaj de doua ori mai mare fata de reply-uri. Cumulativ, se puncteaza orice alta activitate care are legatura cu continutul existent pe forum.

Exista de asemenea si alte schimbari, printre care: alterarea rank-urilor, actualizarea conditiilor care afiseaza insignele ca fiind rare, reconditionarea insignelor, schimbarea setarilor de acordare a insignelor, adaugarea unor insigne noi pentru reactii (primite/oferite) si postari (reply/topic). Se recunoaste de asemenea vechimea membrilor prin insigne acordate automat pentru 1, 2, 3, 4 si 5 years, precum si 10 years.

Punctajul, rank-ul si insignele - toate sunt recalculate pe baza activitatii totale in mod retroactiv. Beneficiile sunt acordate conform rezultatelor fiecaruia. Oferim astfel membrilor fairside recunoasterea de care au nevoie in urma timpului investit in forumul comunitatii. Multumim pe aceasta cale tuturor!

Au fost alterate permisiunile grupelor de membri cu activitate redusa overall. Cei care isi dau interesul cu adevarat pentru forum prin realizarea de continut nou sau raportarea la continutul realizat alti utilizatori primesc progresiv permisiuni odata cu trecerea prin gradele de Members si Girls.

Optimizari backend si frontend forum

Forumul comunitatii a fost optimizat pe alocuri pentru a creste viteza query-urilor MySQL inainte de migrarea la alt furnizor de servicii. In ultimele luni am rezolvat de asemenea mici bug-uri cauzate de modificari ramase din anii anteriori. Un exemplu in acest sens este block-ul Recent Profile Visitors de pe profilul membrilor. Lista vizitatorilor este limitata la 5 by default, insa in trecut am avut limitari la 6, 7 si chiar si 10 persoane. Ei bine, informatiile se actualizau constant in limitele anterioare pentru 271 de utilizatori. Astazi am fixat aceasta problema si am curatat datele extra ramase.

Am reajustat CSS-ul la butoanele din header-ul de pe homepage sus de pe forum (STATUS, VOICE BOARD, TEAMSPEAK, DISCORD etc.) intrucat spatierea era incorecta. Butoanele sareau din viewport pe dispozitive mobile sau pe desktop (in functie de marimea ferestrei). Vom reface complet CSS-ul (incluzand butoanele cusotm) atunci cand facem schimbari semnificative de design. Odata cu noua tema mergem pe TailwindCSS sau pe Vanilla CSS - fara framework-uri cu cod redundant care pot genera probleme vizuale sau de functionalitate.

Am rezolvat bug-ul de afisare a rank-ului pe dispozitivele mobile. Rank-ul iesea din cadrul meniului de ani de zile. Avand in vedere ca am inceput sa accesez forumul mai des comparativ cu perioada anterioara (inclusiv de pe telefon), am sesizat inconsitenta in UI => asa ca am luat masuri.

Mai sus am detaliat exemple de situatii intampinate pe partea de backend si frontend, dar sunt si alte lucruri mai mult sau mai putin relevante. Ce incerc sa spun este ca sunt rezolvate situatiile care au ramas netratate de-a lungul anilor in backend si in frontend forum. Avand in vedere alterarea core-ului platformei, forumul s-a dezvoltat optim si n-au existat evenimente majore care sa perturbe bunul mers al lucrurilor. De asemenea, la upgrade-uri majore sau minore n-au existat inconsistente ori incompatibilitati cu schimbarile realizate de dezvoltatorul platformei.

meniu-fix-fairside-template-1.png meniu-fix-fairside-template-2.png

• Starred 1
  • Maximum Rate 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...