Jump to content

Noutati forum: ultimele actualizari iulie 2026

Recommended Posts

Posted

Continuare actualizari 2026

Salut tuturor!

Am revenit cu actualizari la nivel de comunitate si forum continuand de la ultimul topic realizat in 2026.

Content creation

Incepand de astazi forumul FAIRSIDE ROMANIA promoveaza partea de content creation mult mai accentuat fata de perioada anterioara. Modul in care se ofera punctele tine strict de implicarea directa, fara avantaje pe anumite sectiuni. Se puncteaza in principiu reactiile la postari (primite si oferite), reply-urile si topic-urile noi. Mentionez ca topic-urile au o importanta uriasa si primesc punctaj de doua ori mai mare fata de reply-uri. Cumulativ, se puncteaza orice alta activitate care are legatura cu continutul existent pe forum.

Exista de asemenea si alte schimbari, printre care: alterarea rank-urilor, actualizarea conditiilor care afiseaza insignele ca fiind rare, reconditionarea insignelor, schimbarea setarilor de acordare a insignelor, adaugarea unor insigne noi pentru reactii (primite/oferite) si postari (reply/topic). Se recunoaste de asemenea vechimea membrilor prin insigne acordate automat pentru 1, 2, 3, 4 si 5 years, precum si 10 years.

Punctajul, rank-ul si insignele - toate sunt recalculate pe baza activitatii totale in mod retroactiv. Beneficiile sunt acordate conform rezultatelor fiecaruia. Oferim astfel membrilor fairside recunoasterea de care au nevoie in urma timpului investit in forumul comunitatii. Multumim pe aceasta cale tuturor!

Au fost alterate permisiunile grupelor de membri cu activitate redusa overall. Cei care isi dau interesul cu adevarat pentru forum prin realizarea de continut nou sau raportarea la continutul realizat alti utilizatori primesc progresiv permisiuni odata cu trecerea prin gradele de Members si Girls.

Optimizare backend forum

Forumul comunitatii a fost optimizat pe alocuri pentru a creste viteza query-urilor MySQL inainte de migrarea la alt furnizor de servicii. In ultimele luni am rezolvat de asemenea mici bug-uri cauzate de modificari ramase din anii anteriori. Un exemplu in acest sens este block-ul Recent Profile Visitors de pe profilul membrilor. Lista vizitatorilor este limitata la 5 by default, insa in trecut am avut limitari la 6, 7 si chiar si 10 persoane. Ei bine, informatiile se actualizau constant in limitele anterioare pentru 271 de utilizatori. Astazi am fixat aceasta problema si am curatat datele extra ramase.

Mai sus am detaliat un exemplu de situatie intampinata pe partea de backend, dar sunt si alte lucruri mai mult sau mai putin relevante. Ce incerc sa spun este ca sunt rezolvate situatiile care au ramas netratate de-a lungul anilor in backend-ul forumului si totul e in regula. Cu tot cu alterarea core-ului platformei, forumul s-a dezvoltat optim si n-au existat evenimente majore care sa perturbe bunul mers al lucrurilor.

Migrare forum in infrastructura self-managed

Diferenta in administrarea serviciilor pe intelesul tuturor este urmatoarea:

• Ce inseamna managed? Organizatia se ocupa de partea de securitate, uptime si performanta backend, iar tu doar de serviciile/aplicatiile gazduite, fiind totodata dependent de comunicare cu providerul si lucrand in limitele impuse.
  • Ce inseamna self-managed? Pe langa serviciile/aplicatiile gazduite, preiei task-urile de securitate, uptime si performanta, obtinand independenta necesara in backend si totodata alte raspunderi extra, reducand la minim nevoia de asistenta de la provider si evitand diverse limite.

Independenta comunitatii in toate ariile este punctul de referinta primar pe baza caruia functioneaza lucrurile pe fairside de ani de zile la partea de servere Counter-Strike si alte servicii, iar acum a venit timpul sa luam in considerare si partea de pagini web. Avand in vedere atacurile prin care a trecut comunitatea pe serverele de web hosting in Q1 2026, am luat decizia de a migra temporar site-ul, forumul si alte cateva subdomenii in infrastructura managed din strainatate (EU), rezolvand incidentele de uptime in aceeasi noapte in care au aparut. In acelasi timp am realizat planuri de actiune, iar apoi am depus constant eforturi sa facem tranzitia in infrastructura self-managed, lucrand la asta continuu in timpul liber.

Avand strategii de backup si data recovery predefinite de ani de zile ne-a ajutat sa fim online numaidecat in loc sa fim luati pe nepregatite. Ce urmarim in final este sa reducem cat mai mult dependenta de alte organizatii care ofera servicii managed, inlocuind serviciile generice cu solutii self-managed. Alegem sa fim complet responsabili de partea de securitate, uptime si performanta in loc sa lasam asta in seama altor companii romanesti sau straine. Promovam totodata securitatea pe nivele care complementeaza solutiile generice identificate in piata.

Pregatirea serverului principal plus serverele replica cu ajutorul carora va rula forumul este in plin progres cu mici decalaje. Acestea au fost cauzate de ultimele evenimente cu stafful anterior, nevoia de prezenta in backend pentru partea de CS2 si imbunatatirile pe partea de retea pentru a obtine un mediu safe and secure la provider, pe langa viteza si performanta optima. Depunem eforturi rezonabile pentru a finaliza migrarea pana la sfarsitul Q3.

• Starred 1
  • Maximum Rate 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...