Derby Posted Friday at 19:36 Posted Friday at 19:36 Salut! Sezonul 9 FaceIt se lanseaza pe 5 August 2026 si va aduce noi schimbari. Asadar: 1. Modificari la ELO si placement matches Se va face iar ELO reset, dar mai light ca sezonul trecut. In principiu, cei de peste 2500 ELO vor avea reset maricel-mare, din nou, pentru a pastra leaderboard-ul activ. Cei intre 2 si 2.5k ELO vor avea un reset basic, probabil similar sau ceva mai slabut ca cel de dinainte, iar cei sub lvl 10 vor beneficia de reset. In functie de performante, cei de low level pot urca cateva nivele/sute de ELO daca rup placement games-urile. Ei vor beneficia in sus, nu in jos de ELO reset. La cei de 2-2.5k elo, vor fi cam in mijloc, cu sanse mari sa fie mai sus pe clasament desi la acelasi ELO. Performantele slabe nu te vor taia foarte tare decat la peste 2.5k elo, iar la ELO mai mic, performantele bune vor fi rewarded. Spre deosebire de sezonul curent, noul sezon va lua in calcul nu doar ELO tau, ci si performantele tale din ultimele 50 de meciuri. Daca ai avut statistici proaste, te va scadea destul de mult. Mi se pare personal o tampenie, deoarece de multe ori nu e vina ta ca ai meciuri de 2 lei, in ultimul timp smurfi sunt cu sutele, nimeni nu e banat, am dat si de ragehackeri si nimic. Echipa ta trolleaza des, inamicii sunt prime Vitality pe teamplay. Incurajeaza baitul pentru killuri si rating (care nu e calculat deloc cum trebuie momentan). Cei care au mai putin de 20 de winuri in Sezonul 8 vor avea un reset puternic, activandu-se statutul de inactivity care a fost adaugat in Sezonul 8. Au promis ca nu vor sa faca reseturi in fiecare sezon, ci doar atunci cand e nevoie. Au spus ca acum e nevoie de inca un reset, dar mai mic, si ca posibil in Sezonul 10 sa nu mai fie nevoie, dar vor monitoriza situatia 2. Statistici per sezon Cel ce a creat csstats.gg s-a alaturat Faceit pentru a asigura un sistem care sa fie rewarding pentru eforturile depuse in sezoanele trecute. Astfel, PEAK ELO, RWS, K/D, rating si alte statistici, destul de avansate similar cu csstats, vor fi afisate pe profilul fiecarui jucator incepand cu Sezonul 9 (si, din ce am inteles, promit sa arate statisticile si pentru Sezonul 8 si pentru Sezoanele 1-7 dar acelea cred ca impreuna nefiind sistemul asa cu placement ca pe Premier). Statistici pe harti similare cu graficul din ban-phase la Premier, dar ceva mai complexe, vor putea fi verificate. Se separa complet statisticile CSGO si CS2, vor fi ca doua jocuri complet diferite pe platforma, in urma cerintei jucatorilor 3. A 8-a harta ramane si half-time voice chat intre echipe Au facut vot, inca nu se stie ce harta, dar va ramane o a 8-a harta suplimentara pentru Sezonul 9 pe Faceit (care cred ca va putea fi disabled cum a putut fi Cache). Printre optiunile de vot sunt: Overpass, Train, Vertigo, Boulder si Fachwerk (umm, ok I guess, mi se pare cool tare dar nu stiu ce sa spun de unele alegeri). Ce vrea sa readuca iar faceitul este vibe-ul din 2015 CSGO cu voice-comm de la finalul jumatatii in care ambele echipe pot comunica intre ele pe voice chat. Nu e inca confirmat, s-a intrebat daca se vrea. Eu sper ca da, trebuie dat bully la inamici masiv! 4. Modificare la sanctiuni In primul rand, vor creste duratele banurilor date pentru Cheating, Smurfing si Stream Sniping intr-un mod MASIV. Cheating: In loc de 2 ani, 5 ani Smurfing: In loc de 30 de zile, 6 luni (pentru main, Smurful ramane cu ban permanent) Stream Sniping: In loc de 30 de zile, 6 luni High-severity Toxicity si Griefing: In loc sa fie gradual 3-4 sanctiuni stabilite pentru abuzuri pana la permanent, se pot primi mai multe sanctiuni pana la ban permanent. Ce e bine la treaba cu Toxicity este ca acum se vor uita la gravitatea situatiei, la fel si la griefing, deci cand cineva o comite grav si strica meciul la toti, va fi ars inzecit, pe cand chestiile mici (sau in meciurile de deja erau cauze pierdute) nu vor fi pedepsite asa rau. Un alt aspect pozitiv pe care il aduce acest lucru este ca, dupa spusele faceit-ului, vor sa elimine snowflake-ul si sanctiunile aiurea si deplasate din orice prostie si sa incurajeze banter si trash-talk la un nivel acceptabil (not sure what "Generally Permitted" means but yep) Poate asa vom avea un sistem mai permisiv cand cineva merita pumni in cap, ar mai trebui doar sa ne si dea ELO inapoi cand cineva ne nenoroceste tot progresul ca e boostat. Si sper ca vor incepe sa si baneze codatii si smurfii cum tot promit, ca deja e ridicol. E ca premieru sau mai rau lately. Multumesc de atentie! 1 1
Recommended Posts