Derby Posted April 16 Posted April 16 Intro & Tier 4/Tier 3.5 Salut! Nu pot sa zic neaparat ca este un mare achievement sa participi la turnee de tier 4 (posibil si 3.5), dar am decis sa fac o postare in care sa povestesc cum am ajuns sa fiu eu cautat de oameni ca sa ma alatur echipei lor la turnee de acest tip. Turneele de tier 4 sunt fix cele de dinainte de a avea propria pagina HLTV, statistici documentate si puncte VRS, deci sunt LAN-uri locale. Totusi, aceste competitii nu sunt bottom of the sea, deoarece sunt turnee pe bani (desi nu exagerat de multi) la care chiar participa stack-uri si uneori echipe calumea (au fost la unele din aceste turnee si echipe de tier 2-3 de PRO Playeri sponsorizati). La editiile trecute ale acestui turneu/cupe, respectiv la eSportsKings si alte competitii la care am participat, majoritatea echipelor erau formate din full Faceit lv 10 intre 2.5k si chiar 3.5k-4k ELO. Adica oricum la eSportsKings o parte din voi stiti ca au participat echipe precum Infinite Gaming, Nexus sau TheBoys (care il au pe #1 Romania ELO in echipa lor, un om super bun de vreo 4.2k ELO). Dar am avut surpriza ca si la celelalte competitii "locale" (din Timisoara) sa vina echipe de peste tot din tara (DEVAstate de la Deva, Ghostwalkers de la Tg. Jiu si alte echipe full 3.3k - 4k ELO de ar avea sanse si la Tier 2, poate chiar 1.5). Primul turneu serios high-elo Ei bine, eu anul trecut m-am "regasit" cu un amic ce era high-level si pe CSGO cand jucam cu el (Global dar si lv 10 faceit, nu stiu sigur ce ELO). In prezent (si acum un an) era pe la 2.9-3.2k ELO constant. Am inceput sa joc cu el niste compe-uri for fun, dar m-a si "luat sub aripa" pe FaceIt sa joc cu el, desi eu nu jucam niciodata serios la rank acolo (dar m-a convins sa o fac, deoarece zicea ca joc foarte bine si am potential). A avut loc un turneu micut organizat de facultate la care am participat si am luat locul 2 din 12, aproape castigand contra unui stack de 3 oameni 2.5k ELO si 2 de lvl mai mic (am pierdut 13-10 si 13-11 ca nu am avut o echipa prea stabila, am luat oameni random de orice nivel doar sa putem merge si s-a cam trollat). A fost foarte multumit de performanta mea desi inca jucam cu sensitivitate 4.6 si 1200 DPI (povestea aici). Curand a venit un turneu maricel in Timisoara si a spus ca ma aduce sa vedem ce si cum, impreuna cu echipa cu care participa el aproape tot timpul la turnee deoarece al 5-lea i-a "tradat" pentru altii. Din nou, toata lumea, coechipieri si inamici, erau gen WTF cand vedeau cum joc la acel eDPI insane (5520 eDPI) si cativa mi-au vazut canalul de YouTube. Am luat locul 3 din 24, din care aproape toate echipele erau formate full din 2.5k elo sau mai mare (foarte putine exceptii de lv 7-9 pe FaceIt). Baietii au fost multumiti in mare parte, au avut si obiectii constructive dar s-au simtit ok cu mine ca AWP-er. Ne-au invins o echipa full 2.8k-3.3k ELO. eSportsKings eSportsKings avea loc la 2-3 saptamani dupa acest turneu. Mi-au scris ca ma vor tot pe mine, desi "tradatorul" era valabil si omul ala avea 3.5k elo si era peste mine cu mult cand venea vorba de jucat la PRO, nu full aim-focused ca mine (at that time). M-am pus, am invatat cate ceva utilitati, am incercat sa fiu cat mai stabil si am mers cu ei la turneu, la calificarile din Timisoara. eSportsKings au ales 16 echipe la fiecare oras (inclusiv aici) care sa joace un top-16. Doar locul 1 avansa in play-offs/top 8 pe tara, unde obtineai oficial si puncte VRS si apareai pe HLTV/Liquipedia. Din peste 150 de echipe pentru Timisoara, am fost alesi si noi, din mai multi factori (nu am jucat la qualifiers in alt oras cum au facut unii, aveam si nivel ridicat, au vazut si demo-uri de la noi cum jucam etc) Cand am vazut Infinite Gaming (echipa oficiala de PRO, tier 2.5-ish, toti 4k elo), am zis ca adio. Mai erau si TheBoys, so even worse. TheBoys au pierdut cu locul 2 la Qualifiers in alt oras, deci erau chiar si mai insetati de victorie si Playoffs. Soarta a fost ca TheBoys s-au batut cu Infinite in primul meci. Tot era BO1 inafara de finala care era BO3 (best of 3). TheBoys avea 11-1, dar infinite a facut comeback la 13-11 si TheBoys au pierdut pe locul 12-16. Noi primul meci am dominat 2 baieti de lv 8 si 9 + 3 oameni de 2.7k ELO iar apoi am dat direct de stack de 3.2k-3.5k ELO. Am facut comeback de la 7-1 la 13-8, cu ambele pistoale pierdute. Apoi, am ajuns in semifinale. Trebuia tot cu Ghostwalkers sa ne batem, dar au dat choke si au pierdut la limita. Am pierdut semifinala (sincer, foarte mult din prostia mea) la 13-11 contra unora de peste 3k elo dar slabi... Eu am aruncat lejer singur 3 runde, chiar erau niste play-uri mult prea avansate pentru mine ce faceau oamenii aia, Si colegii au aruncat vreo 1-2 runde impreuna, dar vina a fost mai mult a mea. Totusi, au fost relativ fericiti cu rezultatul, nu aveau incredere ca ii batem pe Infinite in finala pentru calificare si mai bine am pierdut un meci intens. M-am imprietenit cu toata echipa (as spune eu, cel putin). Locul 3 din 16 si aici. Ceva superb, parerea mea. Un baiat de la Ghostwalkers inca de atunci m-a apreciat masiv si ma tot lauda, spunea ca va mai veni la Timisoara la turneu ca vrea contra mea ca suntem adversari demni etc. Faceit Grind 2025. Turneu Noiembrie 2025 In continuare, amicul meu a continuat sa faca Duo Faceit cu mine si sa imi faca coaching sincer agresiv deoarece voia mai mult. I-am oferit performante in care il caram inclusiv pe el si dominam oameni de 3k ELO, dar aveam si meciuri de bottom frag. In noiembrie, iar a aparut un turneu mare. De data asta, qualifiers, groups, stages, playoffs si losers bracket. Ceva mare, de 32 de echipe. Nu am fost totusi 32 de echipe, am fost tot vreo 16-24, nu mai stiu exact. M-au chemat tot pe mine. Am invatat sa fiu mult mai bun si pe pistoale si rifles. Tura asta, am dat grind intens, am invatat zeci de utilitati pe Anubis, Ancient, Inferno, Dust2 si Mirage (am facut si ghidurile pentru high level la urma urmei, aveti link la toate, dati clic pe numele hartii) Am tras tare sa joc cat mai high-level si am fost o piesa mai de rezistenta. Inafara de primul meci, absolut toate meciurile m-am mentinut pe la mijlocul tabelei (locurile 2 si 3 pe ADR, Kills si Impact). Nu pot sa zic ca aveam rezultate wow, dar eram constant si "important". Totusi, niste greseli ne tot duceau la a da Choke si a ajunge overtime dupa avantaje masive si au aparut certuri in care nici eu n-am fost prea calm. Baieti, daca vedeti topicul asta, i'm really sorry. Aveam dreptate cu unele, iar cu unele aberam, dar toti eram frustrati maxim si nu jucam la nivelul la care trebuia. Ne-am calificat in playoffs cu 3 Wins 1 Lose (lose fiind tot cei ce ne-au batut la primul turneu). La playoffs, am ajuns in top 6 imediat, castigand 2 la rand desi avand 13-11 si overtime for no reason cand aveam avantaje de 4-5-6 runde. Am dat de Ghostwalkers. Acelasi baiat m-a tinut minte si abia astepta sa ne testeze. Au facut grind si mai mare, acum erau toti peste 3.6k ELO. Ne-au dat de ne-a sunat apa in cap, un 13-6 sau 13-7. Aici, am reusit sa fortez 2 ninja defuse si 3 clutch-uri masive contra unor oameni care nu doar ca vedeau jocul la nivel de Tier 2 minim, ci aveau un aim peste mine de zeci de ori. Am ajuns pana la urma in top 4, iar meciul de calificare mai departe a venit contra unor adversari pe care i-am invins la Qualifiers si la eSportsKings, iar la primul turneu mare au avut o problema tehnica si nu au mai jucat. Ne-au batut 13-11 dupa ce aproape am facut un clutch 1v4 la 12-11. Aveau avantaj masiv (8-4 pe first half), dar am ajuns la comeback 11-11 pe CT. Din cauza unor greseli super mari, lipse de comunicare etc. am avut B gol ambele runde si am pierdut foarte dur. Au avut loc niste certuri, si ne-am cam bagat picioarele. Amicul meu era suparat mai mult pe mine (desi pe meciul acesta chiar nu aveam nici o vina, am facut tot posibilul si am fortat openinguri si clutchuri aproape toate rundele la terro si multe la CT). IGL si starplayer (deoarece amicul meu prefera sa fie support, e singurul peste starplayer la skill) au zis ca s-au enervat rau pe mine si ca vor pe altcineva macar la urmatoarele 2-3 turnee. Am luat locul 4 din 20 (?), o performanta buna, dar aveam minim locul 3 asigurat daca eram putin mai prezenti in meci si ajungeam sa primim premiu pe bani, respectiv sa fim postati pe pagina turneului cu trofeul si poate chiar sa auda cativa oameni de noi. Final Grind 2025-2026 Am tras tare cu amicul meu care m-a convins sa schimb mouse-ul (era de 9 ani) si sa scad sensitivitatea MULT (la 1200 DPI). Am acceptat, am scazut gradual si am tras cu dintii pe Faceit cu el. Am jucat atat de bine incat am luat ban de smurf la aproape lvl 9 pe contul lui taica-meu, iar pe contul meu sunt la 2 winuri de lvl 10 (in momentul scrierii topicului). Am avut o perioada super nasoala ultimile 2 luni si putin in care mi-a scazut masiv performanta, dar am inceput sa fiu mai calm (ca ma tiltam prea rapid) si sa incerc sa fiu mult mai concentrat. Am inceput sa urc iar in performante si chiar se vede si pe clipurile mele ca am un stil de gameplay mai bun, sa nu mai zic cate tricks-uri, strategii, gamesens, nades etc am invatat in ultimul timp. Scouted & Recrutat pentru Turneu 2026 Am tot continuat pana cand s-a anuntat inca o editie a primului turneu la care am participat anul trecut. Amicul meu ma dorea in echipa, dar cei 2 fiind inca suparati pe mine si nevazand evolutia mea, au ales un om dintr-o echipa adversa cu care erau prieteni (amicii lui nefiind disponibili la acest turneu) si un al 5-lea de pe altundeva, excluzand si ancora noastra din echipa, desi era o ancora absolut superba si de multe ori facea niste clutch-uri bomba rau. Nu m-am suparat, l-am rugat doar sa le aduca vorba de evolutia mea pentru eSportsKings 2026 sau macar pentru turneele din toamna, timp in care eu sa tot joc cu el sa evoluez si mai mult. Mesaj fix de la baietii care ne-au eliminat in Noiembrie pe locul 4. Si-au dat afara un baiat super toxic din echipa si ma doresc pe mine la turneu, apreciaza mult cum joc. Am acceptat, desigur. Turneul va avea loc pe 25 Aprilie, sper sa facem treaba buna. I will give it my best, sunt curios ce rol voi juca si cum vor merge sesiunile de practice, ceva ce nu prea a existat full-stack cu ceilalti, ci doar cu duo-ul meu clasic, maxim trio cu tot cu ancora. Concluzie Evolutia poate avea loc oricand, la orice varsta si oricate ore. Am avansat atat de mult pe joc incat ma cauta oamenii sa le vin in echipa (oameni care sunt high-level si super skilled). Sper ca pot sa urc chiar mai mult de atat, dar vom vedea. Sunt extrem de entuziasmat pentru turneu, de aceea si topicul. Multumesc pentru atentie, scuze daca e cam lung! 1 1 1 1
Recommended Posts